Jump to content

Universiteti Shtetëror Politeknik i Virxhinias

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Universiteti Shtetëror Politeknik i Virxhinias (engl. Virginia Polytechnic Institute and State University) i njohur më tepër si Virginia Tech (lexo: virxhinia tek) është një universitet i shkencave teknike me qendër në Blacksburg, SHBA. Me rreth 28 000 studentë ai është universiteti me i madh i shtetit të Virxhinias.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Organizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Virxhinia Tek përbehet nga këto kolegje :

  • Kolegji i bujqësisë dhe shkencave të jetës (College of Agriculture & Life Sciences)
  • Kolegji i arkitekturës dhe studimeve urbane (College of Architecture & Urban Studies)
  • Kolegji i arteve dhe shkencave njerëzore (College of Liberal Arts and Human Sciences)
  • Kolegji i biznesit Pamplin (Pamplin College of Business)
  • Kolegji i inxhinierisë (College of Engineering)
  • Kolegji i burimeve natyrore (College of Natural Resources)
  • Kolegji i shkencës (College of Science)
  • Kolegji i rajonal i Virxhinias e Mariland i mjekësisë veterinare (Virginia-Maryland Regional College of Veterinary Medicine)