Jump to content

Universiteti i Sienës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Via Roma, Pallati i San Galgano (1474).

Universiteti i Sienës (italisht: Università degli Studi di Siena, shkurtesa: UNISI) në Siena, Toskanë, është një nga universitetet më të vjetra dhe të para të financuara nga publiku në Itali. I quajtur fillimisht Studium Senese, institucioni u themelua në vitin 1240. Ai kishte rreth 20,000 studentë në 2006, gati gjysma e popullsisë së përgjithshme të Sienës prej rreth 54,000. Në vitin akademik 2022–2023, ajo kishte një regjistrim total universitar prej 17,00 dhe regjistrim të diplomuar prej 2,989. Sot, Universiteti i Sienës është më i njohur për Shkollat e tij të Drejtësisë, Mjekësisë dhe Ekonomisë dhe Menaxhimit.