Jump to content

Ushtria Gjermane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logo e Ushtrisë Gjermane ("Heer") me germa.

Ushtria Gjermane (gjermanisht: Heer, "ushtri") është përbërësi tokësor i forcave të armatosuraGjermanisë. Ushtria e sotme gjermane u themelua në vitin 1955 si pjesë e Bundeswehrit të sapoformuar të Gjermanisë Perëndimore së bashku me Marinën (Marinën Gjermane) dhe Luftwaffe (Forcat Ajrore Gjermane). Që nga janari 2022, ushtria gjermane kishte një forcë prej 62.766 ushtarësh.