Vëllazëria e mbretërisë së Jezu Krishtit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Themeluesi është Abram Pozhak. Pozhak ka lindur më 1900 në Rusi, nga një familje me origjinë hebraike. Pas shpërnguljes në Gjermani është interesuar për krishterimin dhe e ka pranuar atë. Më 1935 në Jerusalem themelon “Unionin hebraik-krishter”. Më pas lëvizjen e tij e bart në Europë. Kurse më 1963 vdes në Motthingen. Lider i komunitetit pas tij, është bërë mbreti i shtypit Albert von Springer. Këta janë të mendimit se koha e Fundit ka ardhur dhe se së shpejti do të shihen ngjarjet mbinatyrore. Gjithashtu janë në pritje për shtetin hyjnor, të cilin do ta formojë Jezu Krishti. Numri i tyre nuk dihet. Kanë simpati ndaj unionit të kishave.

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]