Vëllezërit Lumier

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Vëllezërit Lumier.

Auguste Marie Louis Nicolas Lumière (Besançon, 19 tetor 1862 – Lione, 10 prill 1954) dhe Louis Jean Lumière (Besançon, 5 tetor 1864 – Bandol, 6 qeshor 1948) ishin dy imprenditorë francezë, shpikës së projektorit kinematografik dhe ndër kineastët e parë së historisë së kinemasë.