Vëndi i rrjetës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Një Vënd i rrjetës (ang.: website, ndryshe web site ose Web site) është një koleksion faqesh në rrjet, imazhe, video ose të tjera tipet dixhital i strehuar nga një ose më shumë shërbyes në rrjet, zakonisht të arritshëm përmes Internetit.

Të gjithë vëndet e rrjetës që janë të arritshëm nga publiku, përbëjnë Rrjetin e Gjërë Botrorë.

Faqet e vëndeve të rrjetës munden zakonisht të arrihem nga një rrënj e bërbashkët URL e quajtur Faqja Kryesore, yakonisht ruhet në të njëjtin shërbues fizik. URLat e faqeve organiyojnë ato në hierarki, edhe pse lidhjet midis tzre kotrollojnë si lexuesi percepton strukturën në tërësi dhe si trafiku rrjedhë nëpërmjet pjesë të ndrzshme të vendit.

Disa vënde të rrjetës kërkojnë një abonim për të arritur disa ose të gjithë përmbajtjen.