Velëza

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Velëza është organ gjegjësisht kapakët me të cilën marrin frymë peshqit. Është e mbuluar me një cipë shumë të hollë lëkure. Po ashtu këtë organ e kanë dhe gaforret, krimbat, guacat, kërmillat e ujit. Pra ky organ më së shumti gjendet tek shtazët të cilët jetojnë në ujë.