Vilhelm Teli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vilhelm Teli eshte nje hero legjendar mbarëpopullor. Ai eshte simboli i malësorit të lirë , shigjeta e te cili qëllonte gjithnjë në shenjë.Kjo nxiti edhe mizorinë e Geslerit, i dërguar si governator i atij vendi, për të shtypur rebelimin e malësorëve dhe, konkretisht,për ta vënë heroin Vilhelm Teli në një pozitë aq tragjike sa të qëllonte mbi kokën e tē birit. Legjendë