Jump to content

Virtual private server

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Cfarë është VPS ? Një virtual private server (VPS, gjithashtu referohet si përkushtuar virtual dedicated server apo VDS) është një metodë e ndarjes fizike të shumta në kompjuter server servers tillë që secili ka dukjen dhe aftësive në drejtimin e vet kushtuar makinë. Secili mund të kandidojë virtual server e vet të plotë të sistemit operativ, dhe çdo server mund të jetë në mënyrë të pavarur rebooted. Praktika e ndarjes së një server të vetëm në mënyrë që të duket si të shumëfishta servers ka qenë praktikë e zakonshme në mainframe kompjuterëve, por ka parë një rigjallërim të fundit me zhvillimin e virtualization software dhe teknologjive të tjera për arkitekturave.

VPS eshte nje kompjuter si te gjith kompjutert tjer por ne te mund te kqyresh vetem permes lidhjes online nga kompjuteri yt personal . Eshte kompjuter me performance te medha dhe me shpejtsi shum te lart qe ben te mundshme te krysh 80% te punve qe nuk ki mundësi me I kry ne pc tend .

Perdoret si mjet qe mund te krysh shum gjera ne te dhe mund te ruash shum sene personale .

Ka lloj lloj VPS me performance te ndryshme siq jan disa .

20-30 gb HDD 2gb ram 2.x GHZ core duo Dhe shpejtsia zakonisht eshte e madhe permbi 50 MB

Kemi 2lloje VPS-ve : VPS Administrator dhe VPS Test apo User. Nuk perferohet te mbani nje VPS nese nuk keni njohuri te bollshme per to. Keni shume kujdes kur vendosni password sepse shume lehte mund te ju hackojne vps-n.

External links[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Host.al Accredited Registrar (Host.al)
  • WebHost.al Accredited Registrar (WebHost.al)
  • IRegister Accredited Registrar (IRegister)
  • Hostime.al Domain and hosting Provider (Hostime.al Albania)