Viti shkollor

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Viti akademik apo viti shkollor është një periudhë kohore në të cilën shkollat, kolegjet dhe universitetet e përdorin për të matur kohën e mësimit ose të studimit. Kjo tek ne do të thotë, periudhë kohore e mësimit e cila fillon në shtator të një viti dhe që përfundon më 31 gusht të vitit pasardhës. Ministria përkatëse është ajo që përcakton datat e sakta të vitit akademik (shkollor), i cili zhvillohet brenda një periudhe kohore të përbërë nga 45 javë të njëpasnjëshme. [1] [2]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Ligji mbi arsimin fillor dhe të mesëm në Kosovë, Ligji nr. 2002/2, Prishtinë, Viti 1/Nr.8/15 dhjetor 2006.
  2. ^ "School terms and holidays" (në anglisht). Ministry of Education. 23 maj 2014.