Jump to content

When Marnie Was There

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kur Marni ishte atje

Filmi ndjek Anna Sasaki ndërsa ajo qëndron me të afërmit e saj në një qytet në ligatinat Kushiro në Hokkaido. Anna has në një rezidencë të braktisur aty pranë, ku takon Marnie, një vajzë misterioze që i kërkon asaj t'i premtojë se do t'i ruajë sekretet e tyre nga të gjithë. Ndërsa vera përparon, Anna kalon më shumë kohë me Marnie dhe mëson të vërtetën për familjen dhe kujdesin e saj.

Filmi shfaqi punën e fundit për animatorin e Studio Ghibli Makiko Futaki, i cili vdiq në maj 2016. Ishte gjithashtu filmi i fundit që Yonebayashi drejtoi për Ghibli përpara se të largohej dhe t'i bashkohej Studio Ponoc. Filmi mori vlerësime pozitive nga kritikët, të cilët vlerësuan animacionin e tij, muzikën, performancat vokale dhe historinë emocionale. Ai u publikua në kinema më 19 korrik 2014 dhe në Blu-ray dhe DVD në Japoni më 18 mars 2015. U nominua për Çmimin e Akademisë për Filmin më të Mirë të Animuar në 88th Awards Academy Awards, por humbi ndaj Inside Out. Ishte gjithashtu filmi i fundit që Yonebayashi drejtoi për Ghibli përpara se të largohej dhe t'i bashkohej Studio Ponoc. Filmi mori vlerësime pozitive nga kritikët, të cilët vlerësuan animacionin e tij, muzikën, performancat vokale dhe historinë emocionale. Ai u publikua në kinema më 19 korrik 2014 dhe në Blu-ray dhe DVD në Japoni më 18 mars 2015. U nominua për Çmimin e Akademisë për Filmin më të Mirë të Animuar në 88th Academy Awards, por humbi ndaj Inside Out. Filmi mori vlerësime pozitive nga kritikët, të cilët vlerësuan animacionin e tij, muzikën, performancat vokale dhe historinë emocionale. u shfaq në kinema më 19 korrik 2014 dhe në Blu-ray dhe DVD në Japoni më 18 mars 2015. Ai u nominua për Çmimin e Akademisë për Filmin më të Mirë të Animuar në 88th Academy Awards, por humbi ndaj Inside.

Ligatinat Kushiro, në Hokkaido, Japoni
Vende të tilla si Sapporo ishin pjesë e filmit.
Vila "Suikyuso" (William Merrell Vories), në Karuizawa. “Marsh House” bazohet në këtë arkitekturë dhe vendndodhjen e saj.
Siloja e vjetër që shfaqet në film bazohet në Burnham Overy Staithe Windmill, Norfolk.