Wikipedia:Artikuj të mirë/kandidatura

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Shkurtesa [+]
WP:AMK

Këtu vendoset se cilat artikuj janë të mirëWikipedia.

Kriteret e pranimit[redakto tekstin burimor]

Për tu pranuar një artikull si artikull i mirë, duhet të votohet Symbol support vote.svg PËR , d.m.th. se 3/5 (tre të pestat ose 60%) e votave duhet të jenë Symbol support vote.svg PËR . Duhen minimumi 3 vota. Maksimumi i votimit është 4 (katër) muaj. Nëse pas 4 muajsh akoma nuk ka 3 vota, atëherë votimi vazhdon derisa 3 përdorues të kenë votuar. Votimi duhet bazuar mbi faktin nëse artikulli i përmbush apo jo kriteret e një artikulli të mirë.

Procedura[redakto tekstin burimor]

Për ta propozuar një artikull, vendoseni {{AMK}} te faqja e diskutimit të artikullit.

Pastroje cache të shërbyesit (server)

Kandidaturat[redakto tekstin burimor]

Testi i Turingut[redakto tekstin burimor]

 • Symbol support vote.svg PËR - Një artikull i shkruar mirë, me referenca, dhe që plotëson kriteret për të qenë Artikull i Mirë.--Liridon (diskutimet) 20 dhjetor 2015 21:12 (CET)
 • Symbol support vote.svg PËR - Besoj se artikulli i përmbush kriteret, ndaj duhet nominuar si "Artikull i Mirë".--Theoden sA (diskutimet) 2 maj 2016 15:09 (CEST)
 • Symbol support vote.svg PËR - Përmbush mjaftueshmërisht kriteret. --1l2l3k (diskutimet) 2 tetor 2017 19:38 (CEST)

Anton Çehovi[redakto tekstin burimor]

 • Symbol support vote.svg PËR - Një artikull i shkruar mirë, me referenca, dhe që plotëson kriteret për të qenë Artikull i Mirë.--Liridon (diskutimet) 20 dhjetor 2015 21:18 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg KUNDËR - Ndonëse i përgëzoj autorët për këtë artikull goxha të detajuar, besoj se artikulli ka nevojë për rregullime në gramatikë dhe sintaksë, si dhe disa fjali duhen rikompozuar për ta bërë leximin më të rrjedhshëm, përpara se të plotësojë kushtet për t'u vlerësuar si "Artikull i Mirë".--Theoden sA (diskutimet) 4 maj 2016 15:50 (CEST)
 • Symbol support vote.svg PËR - Plotëson kriteret. 1l2l3k (diskutimet) 2 tetor 2017 19:44 (CEST)
 • Symbol support vote.svg PËR - Artikulli i plotëson të gjitha kriteret — B A T O (diskutimet) 3 tetor 2017 13:57 (CEST)

Degët e fizikës[redakto tekstin burimor]

 • Symbol support vote.svg PËR - Një artikull i shkruar mirë, me referenca, dhe që plotëson kriteret për të qenë Artikull i Mirë.--Liridon (diskutimet) 20 dhjetor 2015 21:24 (CET)
 • Symbol support vote.svg PËR - Ndonëse nuk jam i fushës, artikulli më duket i përshtatshëm për nominim si Artikull i Mirë.--Theoden sA (diskutimet) 4 maj 2016 11:12 (CEST)
 • Symbol oppose vote.svg KUNDËR — Përkthim i mirë, por jo për "artikull të mirë", edhe pse artikulli i mirë është. – AT44 DISKUTO 18 dhjetor 2016 23:03 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg KUNDËR — Por do votoja "PËR" nëse Elektronmagnetizmi, Teoria e relativitetit dhe Mekanika kuantike zgjerohen si përmbledhje të mira të artikujve përkatës në të ardhmen. Në një farë mënyre po votoj që t'i jepet kohë 1-2 muaj hartuesve të këtij artikulli që ta punojnë më mirë.--1l2l3k (diskutimet) 2 tetor 2017 19:43 (CEST)
 • Symbol oppose vote.svg KUNDËR - Artikulli duhët të zgjerohet akoma, për tani nuk ësht në nivelin e artikujve të mirë. — B A T O (diskutimet) 3 tetor 2017 14:36 (CEST)

Historia e arteve[redakto tekstin burimor]

 • Symbol support vote.svg PËR - Një artikull i shkruar mirë, një ndër artikujt më të shfletuar këtë periudhë, i përmirësuar rrënjësisht nga një përdorues që shquhet për artikuj të mirë dhe patjetër që plotëson kriteret për të qenë Artikull i Mirë.--Liridon (diskutimet) 17 maj 2016 13:41 (CEST)
 • Symbol support vote.svg PËR - Nje artikull shume interesant dhe i shkruar mire, qe besoj se meriton te cilesohet si "Artikull i Mire".--Theoden sA (diskutimet) 21 maj 2016 01:08 (CEST)
 • Symbol support vote.svg PËR - Përgëzime për një punë të gjatë në një nga artikujt më kompleksë që mund të ketë një enciklopedi. 1l2l3k (diskutimet) 1 tetor 2017 23:08 (CEST)
Symbol keep vote.svg U miratua - Përgëzime të gjithë redaktorëve të këtij artikulli, e në veçanti përdoruesi @Flladimi që rrënjësisht e ndërtoj këtë dhe shumë artikuj të tjerë deri në këtë nivel.--Liridon (diskutimet) 2 tetor 2017 18:42 (CEST)

Arkiva[redakto tekstin burimor]

Numri i kandidaturës Artikulli Data e propozimit Pranuar më Rezulatati Propozuar nga
1 Historia e Japonisë 17 maj 2008 1 qershor 2008 Symbol keep vote.svg U miratua Cradel
2 Historia e Skocisë 17 maj 2008 1 qershor 2008 Symbol keep vote.svg U miratua Cradel
3 Flamuri i Evropës 7 qershor 2008 4 korrik 2008 Symbol keep vote.svg U miratua Cradel
4 Evropa 3 shtator 2008 1 korrik 2009 Symbol keep vote.svg U miratua Cradel
5 Mongolia 6 qershor 2009 30 Nentor 2011 Symbol keep vote.svg U miratua Getoar TX
6 Shkrimi pasqyrë 1 korrik 2009 30 Nentor 2011 Symbol delete vote.svg Nuk u miratua Armend
7 Saturni 19 dhjetor 2009 30 Nentor 2011 Symbol keep vote.svg U miratua Kristiani95
8 Final Fantasy VIII 7 janar 2010 30 Nentor 2011 Symbol keep vote.svg U miratua Lagoon
9 Moska 13 qershor 2010 30 Nentor 2011 Symbol keep vote.svg U miratua Mikullovci11
10 Ernesto Che Guevara 14 qershor 2010 30 Nentor 2011 Symbol keep vote.svg U miratua Mikullovci11
11 Erik Gustav Geijer 22 shtator 2010 30 Nentor 2011 Symbol delete vote.svg Nuk u miratua Adventus
12 Lufta shqiptaro-veneciane (1447-1448) 29 prill 2011 30 Nentor 2011 Symbol keep vote.svg U miratua Liridon
13 Hamurabi 29 nëntor 2011 30 Nentor 2011 Symbol keep vote.svg U miratua Pedanti
14 Sali Nivica 1 nëntor 2011 30 Nentor 2011 Symbol keep vote.svg U miratua Arensi
15 Flamuri i Kosovës 30 nëntor 2011 2 dhjetor 2011 Symbol keep vote.svg U miratua Arensi
16 Luigj Gurakuqi 30 nëntor 2011 28 nëntor 2011 Symbol delete vote.svg Nuk u miratua Arensi
17 Software project management 28 nëntor 2012 9 shtator 2015 Symbol delete vote.svg Nuk u miratua Pasthirrma
18 Mirëmbajtja e softuerit 28 nëntor 2012 9 shtator 2015 Symbol delete vote.svg Nuk u miratua Pasthirrma
19 Diagrami i sekuencës 28 nëntor 2012 9 shtator 2015 Symbol delete vote.svg Nuk u miratua Pasthirrma
20 Collaboration diagrami 28 nëntor 2012 9 shtator 2015 Symbol delete vote.svg Nuk u miratua Pasthirrma
21 Teknika e planifikimit të projektit me përdorimin e diagramit të rrjetit 28 nëntor 2012 9 shtator 2015 Symbol delete vote.svg Nuk u miratua Pasthirrma
22 Informatika Paralele 22 prill 2012 9 shtator 2015 Symbol keep vote.svg U miratua Liridon
23 Kongresi i Dibrës 25 nëntor 2012 17 shtator 2015 Symbol delete vote.svg Nuk u miratua Pasthirrma
24 Konventa Evropiane për të Drejtat e Njeriut 1 maj 2016 5 korrik 2016 Symbol keep vote.svg U miratua Liridon
25 Ulqini 8 prill 2016 12 korrik 2016 Symbol keep vote.svg U miratua Liridon
26 Parashqevi Qiriazi 29 qershor 2016 12 korrik 2016 Symbol keep vote.svg U miratua Liridon