Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

A e dini se është një seksion që shfaq çdo javë kuriozitete të reja. Qëllimi është të shafqen fakte interesante nga përmbajtja e Wikipedias dhe jo kuriozitete të përgjithshme të marra nga faqe të tjera. Adresa e përgjithshme e seksioni "A e dini se" është Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/{{CURRENTYEAR}}/{{CURRENTWEEK}}.

Pasi të shtoni seksion e një jave të re jeni të lutur të klikoni këtë lidhje, për të pastruar përmbajtjen e mëparshme nga faqja kryesore.
Vetëm atëherë ndryshimet do të jenë të dukshme për të gjithë.

 Rregullat: Lexoi para se të shtosh një kuriozitet!

  1. Informacioni duhet të merret vetëm nga artikujt e Wikipedias dhe vetëm në qoftë se ka mjaftueshëm burime për ta verifikuar.
  2. Në të njëjtin seksion duhen përfshirë kuriozitete nga fusha të ndryshme.
  3. Mos përdor figura që paraqesin një markë të regjistruar, edhe në qoftë se këto figura janë nën përdorim të lirë. Gjej një tjetër ilustrim që e pltëson informacionin.
  4. Struktura standarte e seksioni është: 5 kuriozitete dhe një figurë. Nuk duhen përdorur më shumë se dy figura ilustruese. Një figurë është rasti më i këshillueshëm.

 Java aktuale e seksionit "A e dini se .."

Coppergate Helmet YORCM CA665-2

... se helmeta Anglo-Saksone Coppergate mund të ketë qenë e fshehur në një pus gjatë pushtimit nga Vikingët të York-ut?

... se Chen Guangyi u emërua në postin e lartë të krahinës së tij të shtëpisë së Fujian thuhet se pas kuadrove provinciale kundërshtoi një tjetër kandidat nga Kina e Veriut?

... se pesë vëllezërit e motrat dhe nëna e tyre , përbënin Grupin Bartell, i cili kishte radio stacione rreth Shteteve të Bashkuara gjatë viteve 1940-1960 dhe ishte një pionier në formatin Top 40?

... se ballonat e padjegshme me shkopinj në lojën e bejzbollit u përdorën për herë të parë në Korean e Jugut?

... se Marvin Pipkin shpiku llamarinën e parë elektrike të ngrirë brenda me forcë të mjaftueshme për trajtimin e zakonshëm që mund të shitej për publikun?

... se Wayne Jacks dhe Ben Hess ishin midis 86 shoferëve që u përpoqën të kualifikoheshin për inaugurimin e Brickyard 400?

... se ketrat mutantë dhe "pemët me fytyrë mace" mund të gjenden në Parkun Shtetëror të lumit Ochlockonee?

redakto Arkivat: 2012 - 2013 - 2014 - 2015