Wikipedia:Faqja kryesore/Artikulli i javës/2018/45

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Kolë Idromeno

Nikolla "Kol" Idromeno (Hidhromeno) lindi më 15 gusht 1860Shkodër, vdiq më 12 dhjetor 1939. Kolë Idromeno ishte piktor, arkitekt, urbanist, fotograf, skenograf, siparist, muzikant, e kompozitor këngësh shkodrane. Gjithashtu ishte dhe fillimtari i shfaqjeve të para kinematografike në Shqipëri, 1919. Ai konsiderohet si një prej piktorëve më të mëdhenj të Shkollës Shkodrane të Arteve Pamore sëbashku me piktorin Ndoc Martini dhe Simon Rroten.

Lexo më tej...
Paramapje në vitrinë[përpunoni burim]

Artikulli i javës
Artikulli i javës
Kolë Idromeno

Nikolla "Kol" Idromeno (Hidhromeno) lindi më 15 gusht 1860Shkodër, vdiq më 12 dhjetor 1939. Kolë Idromeno ishte piktor, arkitekt, urbanist, fotograf, skenograf, siparist, muzikant, e kompozitor këngësh shkodrane. Gjithashtu ishte dhe fillimtari i shfaqjeve të para kinematografike në Shqipëri, 1919. Ai konsiderohet si një prej piktorëve më të mëdhenj të Shkollës Shkodrane të Arteve Pamore sëbashku me piktorin Ndoc Martini dhe Simon Rroten.

Lexo më tej...