Wikipedia:Forumi i Grisjes

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Wikipedia:Forumi i grisjes)
Stema e Forumit të Grisjes
Forumi i Grisjes

Këtu votohet për grisjen e faqeve të ndryshme. Grisja e faqeve mund të bëhet nga një administrator në rast keqbërjeje të qartë, mungese të plotë shquarësie në tematikën e trajtuar, shkeljen e të drejtave të autorit apo arsye të tjera të ngjashme që mund të nxisin procedura të ashtuquajtura "grisje të shpejta". Për faqet që kanë ekzistuar për një farë kohe apo për ato faqe për të cilat dikush mendon që duhet një diskutim më i gjerë nga komuniteti përpara se të veprohet mund të përdoret kjo faqe.

Për të kandiduar një faqe për grisje, shkruani titullin e saj në pjesën e mëposhtme dhe përdorni butonin blu. Kini parasysh se nëse faqja e propozuar nuk është një artikull, si pjesë e titullit duhet shënuar dhe parashtesa, për shembull Stampa:Shembull. Butoni i mëposhtëm funksionon për çdo hapësirë teknike përveç kategorive. Nëse doni të shtoni një kategori, kërkoni ndihmën e një administratori për ta bërë kandidaturën në formë manuale.

Pasi ta keni publikuar kandidaturën, kërkesën e plotësuar vendoseni në pjesën Kërkesa në proces grisjeje në formën {{Wikipedia:Forumi i Grisjes/Kërkesë për grisje/Titulli}}.

Gjatë diskutimit mund të përdorni stampat {{PËR}}, {{KUNDËR}} ose {{ASNJANËS}} te hapësira e votimit për të shprehur në mënyrë të përmbledhur mendimin tuaj në lidhje me grisjen e faqes. Kini parasysh se vlera numerike e votave shërben për të dhënë një përmbledhje të shkurtër të diskutimit por vendimi përfundimtar merret në bazë të argumenteve të dhëna te hapësira e diskutimit. Pasi diskutimi të ketë marrë kohën e duhur për t'u ezauruar, një administrator do ta mbyllë atë dukë dhënë përfundimin dhe duke zbatuar vendimin e zgjedhur.

If you have any problem and don't understand Albanian, please ask for assistance here.

Kërkesa në proces grisjeje


Më shumë për të marrë një mendim të përgjithshëm se sa për ta grisur realisht. Historia e artikullit është shumë e pazakontë. I tërë artikulli është shkruar nga i njejti person (vetë personi për të cilin është artikulli) i cili ka hapur vazhdimisht llogari të reja (dhe madje ka shkruar disa artikuj në vende të ndryshme derisa ia bashkëngjitëm në një vend ne). Disa herë iu refuzua puna në "Commons", i shpërfilli rregullat dhe ngarkoi sërish. Një situatë e ngjashme në "Wikicitate". Llogaritë janë raste tipike SPA. Por mbase shquarësia nuk i mungon dhe mund të rrijë në projekt. Thjesht çështja e SPA të bën të dyshosh. Do të doja t'i hidhnit një sy me kujdes historisë së artikullit dhe kontributeve të përdoruesve që kanë kontribuar në të. Do të shihni çdo gjë që përmenda më sipër. E pastaj gjykoni se si duhet të veprojmë me artikullin. Siç thashë, s'jam i prerë për grisje. - Klein Muçi (diskutimet) 9 korrik 2020 14:38 (CEST)Reply[përgjigjuni]

Ky diskutim është mbyllur, rezultati ishte PËR Olsi (diskutimet) 6 dhjetor 2023 00:14 (CET)Reply[përgjigjuni]

Nuk ka shquarsi. Duket qartë që artikulli është shkruar me qëllim promovimin e këtij personi dhe jo se ka ndonjë rëndësi për Wikipedian. I njëjti artikull është grisur në Wikipedian anglisht për mungesë shquarsie.


Artikulli është rreth gazetares Oljana Maloku, dhe u krijua në 2022 prej përdoruesit Përdoruesi:Ojlanamaloku2022, gjë që dyshoj të jetë edhe konflikt interesi - meqë mund të jetë personi në fjalë duke e shkruar artikullin rreth vetvetes. Edhe fotografia në artikull është vendosur në Commons (pa marrë parasysh që është e nxjerrë nga TV Klan dhe nuk mund të verifikohet liria e së drejtës së autorit aty.

Unë dua ta vë në pyetje edhe shquarësinë e artikullit, meqë të vetmet aspekte të shquara aty janë "ajo është gazetare" dhe "ka fituar një çmim për kronikën e vet televizive". Burimet e cituara janë poashtu të ndërlidhura me subjektin në fjalë (Probizz.al është faqja e znj. Malokut, Opinion është faqja e emisionit Opinion, dhe gjithashtu vet televizioni Klan). – Komenti i mëparshëm i pa firmosur ishte shtuar nga Fallbackintoreality (diskutimiredaktime).

Votimi

PËR - Nuk plotëson kushtet e shquarësisë. Burimet nuk janë të pavarura nga subjekti. Olsi (diskutimet) 22 nëntor 2023 16:57 (CET)Reply[përgjigjuni]

Diskutimi