Wikipedia:Kujdestari i artikujve/Tematika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ndihmë e drejtpërdrejtë: irc • web

1. Hyrja
2. Tematika
3. Rëndësia
4. Burimet
5. Përmbajtja
6. Fundi

A ekziston në Wikipedia një artikull me temën që ti ke zgjedhur?

Wikipedia ka 85.735 artikuj të cilët mbulojnë një numër të caktuar tematikash. Tema për të cilën ju mendoni ndoshta mund të ekzistojë me një titull tjetër apo kapitalizim të ndryshëm të shkronjave. Për të shmangur një dyfishim të panevojshëm të artikullit, sigurohu që keni kontrolluar më parë në Wikipedia edhe për titujt alternativë. (Nëse e gjen temën tënde të mbuluar nën një tjetër titull, e dobishme do të ishte që titulli i menduar prej jush të ridrejtojë tek ajo faqe - shiko Wikipedia:Ridrejto ose pyet tek Kuvendi).

Nëse deri tani nuk keni kërkuar, mund të kërkoni në kutinë më poshtë për tituj alternativë që mbulojnë temën e zgjedhur dhe më pas kthehuni përsëri tek kjo faqe.
Disi e ndërlikuar? Thjesht kupto skemën.


Artikulli im i propozuar tashmë ekziston nën një titull tjetër (shtyp ridrejto)

Jo, artikulli im i propozuar nuk ekziston në Wikipedia (vazhdo me kujdestarin)


A i përmbush tematika udhëzimet tona për përfshirje?

Question Circle.svg

A e dini se?

Faqet që nuk plotëspjnë kërkesat tona do të grisen menjëherë. Nëse nuk do që artikulli yt të griset, ndiqe me kujdes këtë guidë.

Sidoqoftë, edhe në qoftë se tematika e propozuar prej jush nuk mbulohet në Wikipedia, 'jo gjithçka është e përshtatshme për këtë enciklopedi'. Komuniteti i Wikipedias ka vendosur disa udhëzime, nën titullin "shqueshmëria", që tregon se çfarë është dhe çfarë nuk është e përshtatshme të shkruhet në Wikipedia. (Më tepë detaje jepen në hapin tjetër të "Kujdestarit të artikujve".)

Ju jeni të lutur të mos shkruani artikuj mbi:

Nëse arsyetoni se ju, organizata juaj, miku juaj, banda juaj muzikore apo faqja e internetit janë të shquara, jeni të lutur të që para se të shkruani artikullin të pyesni një palë të tretë asnjëanëse mbi temën që ju sugjeroni (ideale do të ishte të pyesni redaktorë të Wikipedias që kanë shkruar artikuj të ngjashëm më parë).

Ki parasysh se, njerëzit që shqyrtojnë propozimet tuaja janë thjesht vullnetarë të cilët shpenzojnë kohë të çmuar në mënyrë që të rishikojnë artikujt. Nëse jeni të pasigurt për rëndësinë e artikullit tuaj, ndjehuni të lirë të kërkoni ndihmë në kanalin IRC (#wikipedia-en-ndihmë lidhu).


Për se bën fjalë artikulli juaj i propozuar?

Për të vazhduar, kliko një nga opsionet më poshtë:

Do të shkruaj për një kompani, organizatë, fondacion

Do të shkruaj për veten time

Do të shkruaj për dikë tjetër

Do të shkruaj për një ueb-site

Do të shkruaj për një fjalë/frazë të re

Do të shkruaj për një grup muzikor, artist, album, film apo këngë

Do të shkruaj për diçka tjetër

Dua të krijoj një ridrejtim drejt një artikulli tjetër