Wikipedia:Kuvendi/Arkivi 2

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vista-file-manager.png Kjo faqe është një arkiv i diskutimeve të përfunduara. Për pasojë përmbajtja e saj nuk duhet ndryshuar më. Për të diskutuar mbi një temë të kaluar mund të përdoret faqja aktuale e diskutimeve, ku mund të bëhet një shënim që ka lidhje me titullin apo pjesën e diskutimit të këtij arkivi.

Termat teknike

A ka dijeni ndonje mbi perkthimin e termave teknike ne shqip? A ekziston ndonje fjalor shqip-shqip ose anglisht-shqip mbi kete gje? Mendoj se do ishte mire te hapim nje faqe fjalor anglisht-shqip per termat teknike. Si mendoni? nervi_modest 2005 Prill 25 12:31 (UTC)

nerv, shiqo www.pr-tech.net

Portal

Do ishte mire te fillonim te punonim dhe mbi nje portal per te gjitha faqet shqiptare. Pak a shume dicka si yahoo. nervi_modest 2005 Prill 8 10:55 (UTC)

Emertimi i kategorive dhe mbi kategorite

Mendoj se kategorite duhen te emertohen ne trajte e pashquar, shumes: psh qytete ne vend te qyteti, apo qytetet, sepse do kene me shume se nje qytet, por me siguri jo te gjithe qytetet qe ekzistojne dhe kane ekzistuar. Dori | Diskutim 2005 Mars 30 14:10 (UTC)

Antaret nuk mund te ZHVENDOSIN kategorite --Hipi Zhdripi 2005 Mars 30 14:27 (UTC)
Diskutimi vazhdon ketu. --Hipi Zhdripi 2005 Prill 5 04:02 (UTC)

Fjalët e rrugëve, vulgare

Per mendimin tim te gjitha fjalet qe perdoren gjate bisedave te lira duhet diku te shkruhen. Eshte e njejte sikurse nje fjale vulgare si nje fjale "barbarizem". Sikurse fjala "Struja" po ashtu dhe "Browser". Ne Enciklopedi te shtypura ne gjuhet e tjera, kam pare se aty i shenojne fjalet e huaja me nje shpjegim te shkurtë te prejardhjes dhe me njoftimin per fjalen përshtatëse. Per kete mendoje qe ne lista/fjalorthe te shkruhen keto dhe mundesisht te shkruhet shkurtimisht prejardhja e saj, pastja te drejtohen te fjala shqipe. Ne kete menyre edhe personat qe nuk e kane pasur te njohur fjalen e përshtatshme shqipe gjejne ate qe kekojne.

perdoruesi Hipi Zhdripi

Dani, sot pati një rast të tillë nga përdoruesi 217.201.205.37 - Që të bindesh për këtë hidhi një sy dy redaktimeve të tij. Shiko këtu: --> [1]. Fjalor vulgar apo shprehje të rrugës është njëlloj, të gjitha duhen përdorur me vend dhe nuk duhet të arrijnë deri aty sa të bëhen të neveritshme per lexuesin. Duhet njoftuar dhe Dori me Jonin për këtë. Uni | Diskutim

Hmm, s'po e kuptoj biseden shume mire...artikujt duhen te jene ne gjuhen letrare (dmth te lexojne si librat). Fjale vulgare aty ku s'kane vend quhen vandalizma, por nqs thjesht gjuha s'eshte letrare, atehere duhet redaktuar per t`u kthyer ne gjuhe letrare. Nqs informacioni eshte i sakte, atehere s'eshte vandalizëm. Dori | Diskutim 2005 Prill 10 13:12 (UTC)

Emri i projektit

Si do vendosim per emrin e projektit:

 1. Wikipedia
 2. Uikipedia
 3. Vikipedia

Le te vazhdojme diskutimet tek Wikipedia:Emri i projektit ne menyre qe ta kemi kur te vijne anetare te tjere. Dori | Diskutim 2005 Prill 2 04:49 (UTC)

International area // INTERWIKI

International Writing Contest

Hello everybody,

In Berlin at Dezember 2004 there was the critique that there is not enough connection in the work of all the different Wikipedias in their different languages. I think, that an internationally linked writing contest should be one possible chance to cooperate and work together. At March 1st there will be the start of the second writing contest in the german Wikipedia so I thought, we can start it as an international project. There had bee contests in the Wikipedia of the Netherlands nl:Wikipedia:Schrijfwedstrijd, the german Wikipedia de:Wikipedia:Schreibwettbewerb and the english one en:Wikipedia:Danny's contest and as far as I could see it, it worked really good.

I hope you will join the Contest, please visit meta:International writing contest to find out more. -- 149.225.56.90 2005 Janar 11 09:05 (UTC) (Achim Raschka aka Necrophorus)


The Wikimedia Collaboration of the Week is an attempt to get the Wikimedia community to join forces in tackling problems that affect all our projects. The current COTW is to create a standard multilingual manual for the MediaWiki software. The help pages should be linked from Help:Contents on Meta, our Wikimedia-wide coordination wiki. Please see the instructions for this COTW and help to make it happen!

Wikimedia-cotw.png

Votimet

Sa dite zgjasin votimet dhe per sa kohe rrine ne fuqi. Nese keni informata nga projektet tjera?

Per mendimin tim,

Koha per votim :nje muaj Kohezgjatja e vendimit: deri sa se paku 10 antare te rregullt (tani brenda ketij viti) nuk paraqesin kerkesen --Hipi Zhdripi 2005 Prill 7 01:56 (UTC)

Nje muaj dhe 10 anetare me duket mire mua, por kur do kemi 10 anetare? P.S. Te lutem vendosi ne fund temat e reja te diskutimit se s'i gjejme dot kollaj ndryshe. Dori | Diskutim 2005 Prill 7 02:41 (UTC)
Numri i votuesve nuk duhet te kete limit. Projekti ka kohe qe ka filluar dhe vendosja e emrit te tij duhet kryer brenda nje afati te caktuar, i cili sipas mendimit tim nuk duhet te jete me shume se nje muaj nga data e fillimit te votimit. Pra le te vendosim me mire per daten e perfundimit te votimit. A do te ishte e arsyeshme data 1 Maj? Uni | Uni 2005 Prill 7 10:10 (UTC)
Te them te drejten edhe 10 me duken pak se do jete e veshtire me marre nje vendim ne baze te ketij votimi (fitues absolut?). Dori | Diskutim 2005 Prill 14 03:12 (UTC)

Kuqezinjet e Jakoves

Figura Kuqezinjete e Jakoves eshte kandiduar si figure e dalluar. Dori | Diskutim 2005 Prill 12 04:25 (UTC)

Ok. Megjthëse për mendimin tim fotot e Prizrenit janë më të bukura.--Arianiti 2005 Prill 13 22:32 (UTC)
E vertete, s'eshte edhe aq fotografi e bukur. Dori | Diskutim 2005 Prill 14 02:29 (UTC)

Audio template

Hi, I am making audio recordings of the pronunciation of words. Example; Media:Nl-be guy verhofstadt.ogg To include this in a good way in your wiki I need to know what your audio template is and how it works. When I know it i, and many others, can put it directly inside articles on your wikipedia.

Can some one please put your audio template on this page;

Greetings, nl:gebruiker:Walter

Vandalizmi

 • C´ka eshte vandalizem? --Hipi Zhdripi 2005 Maj 3 02:35 (UTC)

2 verejtje

Para se ti rreshtoj verejtjet, deshta t'i falenderoj ata qe po punojne vazhdimisht ne shkrimin e artikujve. a) Po verej qe shume prej artikujve nuk kane karakter enciklopedik por gazetaresk. I pari mund te arrihet: 1)duke u koncentruar ne faktet ne terren, 2)duke mos japur mendime personale, 3) duke shkruar artikuj te cilave ju mbetet kauliteti per nje kohe te gjate, dmth mos t'ju del boja mbrenda mujit. b)Ka nje tendenc drejt komplikimit te faqeve me html. Ne dukje jane shume bukur mirepo kutia redaktuese te keta artikuj mund te jete frikesuese per fillestaret. Arianiti

Verejtje shtese: qytet po fillojne si psh Shkodra (vendasit edhe Shkodër) - kjo te jepe me kuptu sikur vendasit kane dy terma per qytetin qe nuk eshte e vertete. Per shkak te specifikave te shqipes, e kuptoj nese i jepni te dy trajtat ne form psh shquar/pashquar si dhe ne kllapa emrin e njohur nderkombetarisht, megjithese kjo e fundit nuk perputhet ne te gjitha gjuhet. Arianiti


Stewards election

Hello,

The stewards election has started on m:Stewards/elections 2005. Anyone can vote provided that he has a valid account on meta with a link to at least one user page, on a project where the editor is a participant, with at least 3 months participation to the project. Stewards can give sysop right on projects where there are no local bureaucrate. Please vote ! Yann 2005 Maj 21 17:54 (UTC)

PS: Please translate this. Thanks. Yann 2005 Maj 21 17:54 (UTC)

Tekste në gjuhë tjera

Tung!

Me të vërtet është shumë keqë që në fletat tona kemi disa tekste në gjuhën angleze (shumica kanë të bëjnë me vetë projektin). Po ma e keqja tekstet në gjuhët e huaja të shihen tek artikujt që kanë të bëjnë me Shqipërin dhe gjëra të tilla. As një projektë nuk e lejon këtë (pos aty këtu në fleta diskutimi) pse ta lejoim ne? Ka disa tema për objekte e gjëra që në gjuhën shqipe ende nuk është bërë (së paku ne nuk e dimë momentalishtë) standartizimi i emërtimit të tyre (si te rasti i teknologjisë së kompjuterve) ama për tema që kanë të bëjnë me shqiptarët??? Për këtë të lutem tërhini tekstet e vendosur në gjuhët e huaja, pa marrëparasysh se në cilen gjuhë është ai tekstë. Kjo mund të lejohet vetem tek hapësira Wikipedia (tekste që duhet përkthyer) ose për emërtimet që momentalisht nuk i dimë në gjuhën shipe. Për tekstet që duhet përkthyer duhet gjithësesi në fillim të artikullit të informohen lexuesit për një gjë të tillë. Përndryshe nëse secili Wikipedian fillon të fusë këtu tekste nga gjuhët tjera atëher kjo do të jetë një Wikipedi në tërli-tërli gjuhë e jo në gjuhën shqipe, e duhet me harru mendimin për një Encikopedi Shqiptare. Nëse ju nuk keni kohë që ti tërhini ato tekste, unë do ta bëj këtë për ju. Me nderime--Hipi Zhdripi 2005 Qershor 7 02:53 (UTC)

xxx

Si të shkoj drejtë e tek indeksi i faqeve, aka mundësi pa kaluar tek "kerko" ?

P.sh, dua t'ia filloj një artikulli të ri, me Shkronjen "D" ku ta gjej këte indeks që të mos humbi kohe posht e lartë...? - Liridoni


Licenca e fotove

Nëse dëshiron që publikimet tua të jenë më njërën nga licencat e GNU (nënë këtë punojnë zakonisht persona që kanë qëllim ofrimin e informatave për gjithë njerëzit, pa kompozime materiale, kuptohet me disa rregulla që edhe unë nuk i kam të gjitha të qarta) ose Public Domen (është licencë që rrjedhë nga ligjet amerikane, që secili njeri ka të drejtë të informohet për gjëra që kanë të bëjnë me shoqëri që atë e rrethon. Sa e di këto punime nuk bënë të ndryshohen por vetëm të prezantohen). Ndoshta kjo do të ishte e mirë për foto ku është i dukshëm figura e ndonjë personi që është i pajtimit me publikimin e fotos. (Bartur nga fleta Liridoni

Tung, Hip-zhdripi ,
Sa iu perkete atyre fotografive qe i vendosa, po ju siguroj njëherit se jan të mijat, personale, i kam bëre me aparat të thjesht në APS para 4 vitesh, ato i kam edhe ne një sit timin perso(apo grupyahoo...
mirëpo kur vjenpuna që të vendosim pere shembull foto te planetit Toka psh. na duhet te marrim dikund, ose nga Wikipedia, gjuhet tjera ose te skanojmi nga ndonje revistë duke precizuar origjinen se nga vjen kjo foto.
Ju falemnderit për keshillat tuaja.
Une jam fillestarë ne kete klub dhe kam veshtirsi, por do i permisoj gabimet dhe do mesohem se si te veprohet ketu ne Wiki me korrektësi.

tung ! -Liridoni

Skedat e punuara me programe Windows

A kemi te drejte te prezentojme figura te punuara me programet qe gjenden ne paketen Windows?--Hipi Zhdripi 2005 Maj 6 23:09 (UTC)

S'ka rendesi se ku jane perpunuar, ka rendesi licensa dhe formati (psh JPEG per fotografi, PNG per vizatime, etj). Dori | Diskutim 2005 Maj 7 00:28 (UTC)
Disa figura qe i kam krijuar vete me programe "Windows" ato mund ti prezentoj si te licncuara. Apo licenca per formatet e tyre duhet te behet nga personi qe krijon figuren.--Hipi Zhdripi 2005 Maj 7 01:05 (UTC)
Ato qe ke krijuar vete mund t'i lecensosh si te duash. Per tu pranuar tek Wikipedia duhet t'i pershtaten GFDL-it (dmth mund te jene GFDL, CC, public domain, etj) Dori | Diskutim 2005 Maj 7 01:41 (UTC)

E-ja pa zë=me dy pika...

Pershendetje nga Liridoni,

Pa kurrfarë qellimi të keq, kisha pasur deshirë që ti rrahim edhe dy tri qeshtje të drejtshkrimit, te cilat janë të rëndsishme(perndryshe akademiket tane do na i terqeqin veshët) mirëpo kam vrejtur se faji nuk qendron tek antarët, por nga sistemit kompjuteresk te (pullave shtypese)ku mjerishtë përe gjuhën shqipe mungojnë (Ë e madhe pa zë dhe e vogël, -ë- paataj -ç- që kan veshtirsi ata qe jetojn ne disa shtete te ndryshme. Mirëpo kjo mungesë teknike nuk duhet të jete penges e madhe e atyre te cilet kan deshirë(jo qef) të shkruajn, përe dy pika të vogla mos u frigoni se nuk prishet siti, prandaj duhet qe tiu dhejm kuraje antarve qe te vijn ketu sa me shume e mos te ikin pa e lene se paku nje koment... Ato (ë, Ë) pa zë une e marr persipër qe do ua shendrroj kohëpaskohe, por kjo s'do të thot se jam edhe aq i mirë në gjuhë, por më lehtë është të shlyhen se sa te vendosen Ë-të pa zë. Eshtë edhe tjetra qe kam vrejtur: Mos vendosni presje ne mes te dy frazave; pershembell keshtu , mandej,as keshtu por, keshtu...do me then, ecni pas prese(me nje hap te zbrazet) Si e sghifni te nderuar antare e fillestare te gjithe bejn gabime por duhet te forcohemi qe te bejm sa me pake gabime. Nje fraz te bukur kam lexuar ne nje Wikipedia X ku thoshte, pere ti nxitur te tjerët qe të mos ken frikë fare se nuk prishet as interneti e as kompjuteri, po merrni guximin e shkruani pa u vonuar se gjakë nuk i del kompjuterit! Kupthet, më e vleshme do ishte që të shkruajn ata fillestarët që ndoshta edhe jan talenta por nga mos guximi lexojn aty ketu dhe tentojn te shkruajn pastaj para se ti vendosin faqet i shlyejn ne momentin e fundit, sepse mendojn se artikulli i tyre s'ështe bidës. Andaj mos keni frikë fare shkruani sa të mundeni, biografi shkencë hitori gjeo, e tjera, çka i nevojiten neser shoqerise shqipetare. Pra më shumë pres nga talentat e pa njohur qe fshihen dikun sesa tek ata te cilet e mbushin Wikipedien shqipe me reklama fetare, faqe te tera te kuranit qe ështe absurde të lejojm gjera te tilla vetem se kjo enciklopedi do e shkeli rekordin me gjera te tilla të mbrapshta. pere ashtu po ia lem atij mikut nga Presheva e le te mbush pere je dite kete enciklopedi, mbasi emrin e paska te lirë do thot se të veprohet sipas deshires, ju lutemi keni kujdes. Kurr ende s'kam pare nje titull aq të gjatë: Besimi fetare tek buj med ve presh e buja ...Karikature qe te behet populli yni ketu ? Pastaj themi po ata serbet po shkruajn se kemi ardhur prej kaukazi e tj...me duket qe ketyre tipave edhe u plotesohet deshira...si e vrejta me ato publicitete kuranike. Me falni se e teprova, kete faqe do e grisi mbrenda 5 dite nese me lejoni se ky eshte vetem nje shabllon(maketë) Më nderime Liridoni

Materiali i kopjuar

Nëse një Foto që kam hasur në internet i ka kalua afati si po shkruan aty © 2002/2004 Management, kam të drejt të japë atë Foto si skedar në Wikipedia? Po, tekstin e artikullit kam t drejt ta kopjojë dhe ta prezentoj në Wikipedia?
Tung--Hipi Zhdripi 2005 Qershor 13 19:09 (UTC)

E barta tekstin e liridonit që rë vazhdoi këtu kuvendi--Hipi Zhdripi 2005 Qershor 15 01:05 (UTC)
Hipi Zhdripi, mendoj se ajo foto është e mbrojtur me kopirajsht se perndryshe s'do ishte fare e shenuar perfundi shenja dhe viti kur është mbrojtur ajo foto. por nese don ta vendosësh atë foto, kerko leje permes letres elektronikeM-ajlit, dergoja se ndoshta të japin leje...tek e fundit fotot qe jan te mbrojtura mirë, ato nuk mund ti kopjosh fare as ti fotokopjosh....me sa e di une por pyte edhe Dani-Dori-in...njohin më mirë.

tung !Përdoruesi:Liridoni

Njoftim - MediaWiki Permiresim

Softueri do te permiresohet (upgraded) kete fundjave (shikoni Speciale:Version kur te shkoje nga 1.4.5 tek 1.5beta1). Gjate periudhes fillestare mund te kete disa yckla (bugs), te cilat mund te raportohen tek MediaZilla. Gjithashtu mund te kete disa fjale apo paragrafe qe duhen perkthyer. Perkthimet mund te vijen ne punim vetem nga administruesit nepermjet mesazheve, prandaj kini durim. Dori | Diskutim 2005 Qershor 26 15:31 (UTC)

Ndihmë për artikujt ditët e muajit!

Për artikujt "ditët e muajit"

artikulli kryesor X
 • mundësia 1. 1 janar (X)
 • mundësia 2. 1 Janar (X)
 • mundësia 3. 1 janari (X)
 • mundësia 4. 1 Janari (X)

Cila duhet për X ? --Hipi Zhdripi 2005 Korrik 3 09:53 (UTC)

Dyshi me duket me mire mua. Dori | Diskutim 2005 Korrik 4 22:26 (UTC)
artikulli kryesor 1 Janar
 • mundësia 1. 1 janar (#redirect) zhvendosje
 • mundësia 2. 1 Janar (article)
 • mundësia 3. 1 janari (!redirect)
 • mundësia 4. 1 Janari (!redirect)

U bo--Hipi Zhdripi 2005 Korrik 5 04:34 (UTC)