Wikipedia:Kuvendi/Arkivi 7

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vista-file-manager.png Kjo faqe është një arkiv i diskutimeve të përfunduara. Për pasojë përmbajtja e saj nuk duhet ndryshuar më. Për të diskutuar mbi një temë të kaluar mund të përdoret faqja aktuale e diskutimeve, ku mund të bëhet një shënim që ka lidhje me titullin apo pjesën e diskutimit të këtij arkivi.

Per Administruesit

 • te nderuar administrator pse e maili im nuk po regjistrohet tek ju ju lute te me tregoni nese mundet ju lutem te me tregoni [Aulonkumanova|aulonkumanova] ju lutem

E fshij kerkesen per te bartur ne vendin e duhur

E barti ku duhet. (Puntori 9 Shtator 2006 17:13 (UTC))

Kjo kërkesë s'duhet bërë në kuvend, por tek Wikipedia:Administrues. Dori | Diskuto 9 Shtator 2006 17:11 (UTC)

Fotografite ne Wikipedia

Gjat gjith kohes, por me shum koheve te fundit kam hasur shum perdorues bartin ngarkojn foto dhe nuk i lidhin askund, ose me duhet nje foto per nje artikull dhe me duhet te e shfletoj te tere historikun e fotografive te ngarkuara.
 • Ne fund vendosa te e bej nje hap drejt krijimit te ashtuquajturve foto albume shembull: Maqedonia (foto album), Tirana (foto album) atj. ku do te vendosen tegjitha fotot e ngarkuara qe kan te bejne me Maqedonine, Tiranen etj. qe ne rast se nevojitet ndonje foto mund direk te kerkohet aty, i njejti stil si tek Commons.
Ju lutem jepni sugjerimet tuaja rreth asaj se duhet bere nje gje e till ose jo dhe nese pranoni jepni sugjerimin se si te emertohen keto foto albume sepse duhet te jen unik ne prapashtesen foto album ose album ose ose ose ... (Puntori 12 Shtator 2006 12:33 (UTC))

Sa po mund të kuptoj nga shkrimi yt, ke problem sepse fotografit janë të shpërndara. Po të tregoi si kamë vepruar në fillim (nuk do me thanë se ka qenë mirë): I kam kategorizu në bazë të vendeve apo temës në të njëjten mënyrë sikur artikujt mirpo pasi që ato paksa e pengojnë ashtu e kamë krijuar në kategori përbrenda kategorisë përkatëse. Pas disa muajve është marrë me këtë punë edhe redaktuesi Kosova_Sys... ai e ka ndryshu pak, por edhe ai është orijentu në kategori. Pas disa muajve ke krijua ti fletat e galerive. Tani i kemi tri metoda. Rast tipik kur paraqite nevoja për krijimin e një projekti. Por përpara se të ja nisi më duhet të dijë ku qëndeon promblemi saktësisht.

 1. A po ki dert se nuk po i shehë lexuesi
 2. A po ki dert që po e humbim kotrollen (po shpërndahen)
 3. A po ku e ki

 1. Për lexuesin duhet me kriju ashtu si ja ke nisë. Po prap se prap nuk e di a është në rregull.
 2. Për mirmbajtje është projekti Wikipedia:Projekti Mirëmbajtje (u nisë palidhje). Në bazë të përvojes deri tashti për mirëmbajtje po më duket është më së miri me u orijentu në hapësira pasi që ato janë të përkufizuara nërsa krejt format tjera ndërhyjnë njëra në tjetren.

Po vazhdojm pra këtu--Hipi Zhdripi 12 Shtator 2006 23:36 (UTC)


 • Kjo e fotove ka disa drejtime:
 1. Nuk eshte me rendesi a i sheh lexusei si "album" dmth sebashku edhe pse eshte mire, por me me rendesi jane keto:
 2. Ngarkimi i nje fotoje, pra ngarkuesi do te duhet te e ngarkoje dhe kategorizoje e jo sikur disa qe vetem ngarkojne dhe askund nuk i lidhin e as lisence nuk i vendojn e as pershkrim ku e kan marr
 3. Kur une editoj nje material dhe dua ti ve nje foto nese kemi grupe fotosh e kerkoj ne at grup dhe nese e kam e marr nese jo e ngarkoj, tani duhet te i percjell ne historik per te par se kam foto te till apo jo. (Puntori 13 Shtator 2006 12:49 (UTC))
 • Sa kuptove është shpërndarja. Atëherë nevojitet mirë mbajtja sikurse për hapsirat tjera. Por nuk duhet harruar se puna e licencave për shumë përdorues (edhe mu) duket e koplikuar. Për këtë vetem me ndihmën e mirëmbajtjes sistematike mund të arrihet ajo që dëshiron.--Hipi Zhdripi 13 Shtator 2006 23:27 (UTC)

Edhe unë mendoj se është më mirë me përdorur kategoritë. Po u desh diçka më e ndërlikuar se kategoritë atëherë unë them se duhet përdorur Commons. Dori | Diskuto 17 Shtator 2006 18:22 (UTC)

Grashtica

ka nje artikull me kete emer. Fshat ne Kosove. por ne cilen zone, cila komune apo eshte eshte Komuna e Grashtices? 10 km larg nga kryeqendra e Kosoves= 10 km larg nga Prishtina?129.240.157.90 24 Shtator 2006 12:11 (UTC)

Komunë të tillë nuk ka. Grashtica--Hipi Zhdripi 24 Shtator 2006 21:17 (UTC)


Në qoftë se është vetëm një fshat, në cilën komunë bën pjesë? Ashtu siç është paraqitur në artikull ky fshat mund të vendoset ku të jetë në Kosovë!!!!!129.240.157.90 25 Shtator 2006 10:21 (UTC)

Marie Kraja

Fillova nje artikull per Marie Kraja. Nganjehere perdoret edhe emri Marie Paluca Kraja. A ka mundesi ndonjeri qe te beje nje kalim nga Marie Paluca Kraja tek Marie Kraja?129.240.157.90 24 Shtator 2006 12:16 (UTC)

U bë. Shiko këtu: Marie Paluca Kraja. tung --bet_0 24 Shtator 2006 12:23 (UTC)

Festivali i filmit shqiptar

Duhet krijuar nje artikull tek Filmi me kete titull. permbajtja perkohesisht mund te jete nje materila i botuar sot ne gazeten "Gazeta Shqiptare".

Gazeta Shqiptare, Shtator 26, 2006

Teksti që gjendej këtu është hequ nga qarkullimi. Para se të shtroni pyetje ju lutem shikoni Vini Re!

Po bre zemër po e di që duhet po kallxona qysh me qitë na aty ku nuk e kena lejen. Na edhe nëse kopjojim (citojmë burimet) nganjëher e marrim lejen e sidomos në këto raste kur ja merr troç punimin dikujt. Njatë moment kur ti na paraqet lejen na kena me qitë këtu po si thashë qoju një leter elektronike për leje të paraqitjes së artikullit nën licencen GNU edhe masanej paraqite diku te na përgjegjen edhe unë n'vant om mi qitë.--Hipi Zhdripi 26 Shtator 2006 11:48 (UTC)

Kthjellimet dhe fjala

Një fjalë në gjuhën shqipe është një fjalë dhe nuk ka shumë fjalë si në gjuhë tjera që kan isa kuptime. Por në anën tjetër gjuha shqipe ka shprehje me të njëjtin kuptim. Nuk po di si me kallxu po ndryshon prej anglishtes e gjermanishte. Ato kanë shprehje që i thirrin fjalë (anglishtja ma pakë e gjermanisht po thujë se vetem i kombinon fjalët). P.sh gjermanisht Zimmertuer i bjen shqip dera e dhomës por edhe shqip mund të shkruhet në trajten derdhome por nuk është shprehi. Për qata gjermanishtja ka shumë "fjalë" që në të vërtet janë shprehje e anglishtja është tjeter punë por edhe ajo nuk e ka afësin e shqipes që të huazojë vetëm bazën/trungun e fjalës e pastaj ta lakojë.

Si do që të jetë, njëri nga artikujt duhet të bartë fjalën kryesore. Cili do të jetë ai ne kemi vendos që më parë. Artikulli që është më i njohur nën atë fjalë si p.sh.: Republika e Shqipërisë zakonisht në gjuhën shqipe thirret Shqipëria sikur që edhe pjesë tjera thirren Shqipëria por është si është dhe fjalën e bartë Republika e Shqipërisë ndërsa në Shqipëria (kthjellime) shënohen gjihë artikujt të bazuar në atë Fjalë. Tani me lonë artikullin Shqipëria si fletë kthjelluese nuk ka kuptim (Ju i keni lonë artikuj në raste të ngjajshme)--Hipi Zhdripi 26 Shtator 2006 19:38 (UTC)

Kur thua Shqipëria nuk ka kuptim tjetër, por kur thua vera cilën fjalën nënkupton (kuptimet kanë të njëjtën vlerë njohjeje/përdorimi)? Kur përdorimi anon shumë më tepër në një fjalë atëherë ajo fjalë duhet të jetë tek Artikulli dhe Artikulli (kthjellim) ka tërë kuptimet, në të kundërt kur asnjëra nga fjalët nuk sundon mbi të tjerat atëherë Artikulli bëhet faqe kthjelluese. Dori | Diskuto 28 Shtator 2006 05:32 (UTC)

Titujt e përbër për artikujt

Po më duket që është më mirë për nga aspekti teknikë që për artikujt që kanë një pjesë të përbashkët të titullit është mirë të përdoret shenja " / " dhe të hiqen nëse nuk është vonë artikujt me shenja tjera. Mu po më doket ndoshta ndonjëri keni përvojë po për përvojen time si në proektet tjera edhe këtu po më duket ashtu më e arsyeshme. E di që është një rregull në META që thotë se klapat dhe disa shenja tjera nuk janë të dëshirueshme (shalla nuk është edhe / ). E kam fjalën për artikujt si p.sh.: Partia Demokratike/Kosovë --> redirek Partia Demokratike e Kosovës. Të parën mundemi me përdorë për qështje teknike me bo "kartoteka virtuale". Une deri sa kamë vendosë për njonen mu ka dashtë një vitë dhe në fund e kam zgjedhë njëren që më është dukur e përshtatëshme edhe për gjuhë edhe për teknik " - " mirpo siq po duket për portala etj. ma nirë mi bo /. Nëse keni ndonjë njohuri që është keq lajmëroni--Hipi Zhdripi 27 Shtator 2006 12:53 (UTC)

'/' s'duhet të përdoret në hapësirën kryesore përveçse kur bën fjalë tek titulli (si p.sh. AD/DC) sepse ngatërrohet me nënfaqet (Si p.sh. Përdoruesi:Dori/Livadhi). Unë s'shoh gjë të keqe nga përdorimi i kllapave për kthjellim. Dori | Diskuto 28 Shtator 2006 05:28 (UTC)

Push, Pushi, Pusha

A din dikush shka ashtë Push (-i apo -a nuk e di). A oshtë lesh, kime si leshi i lopës?--Hipi Zhdripi 29 Shtator 2006 10:52 (UTC)

Push Pushi, sipas "Fjalori i Shqipes së Sotme" Tiranë 2002, 1. tërësia e qimeve të shkurtra e shumë të holla në lëkurën e njerzve; tërësia e puplave shumë të vogla e të buta te shpendët; tërësia e fijeve të shkurtra, të holla, të buta e të dendura që mbulojnë gjethet e frytet e bimëve, një stof, një pëlhurë etj. 2. myshk, lëmashk. tung --bet_0 29 Shtator 2006 11:13 (UTC)

FLMN --Hipi Zhdripi 29 Shtator 2006 11:24 (UTC)

Avioni turk

A do te krijohet nje artikull per ngjarjen me avionin turk?129.240.157.88 4 Tetor 2006 11:00 (UTC)

 • Nese ke material mund te krijosh artikullin ti vet dhe pastaj cfar nuk eshte ne rregull do te redaktohet. (Puntori 4 Tetor 2006 14:00 (UTC))

Thirrja

A din diksh si me thirë (nxier) dhe me paraqitë vleren e një variable nga një stamp.--Hipi Zhdripi 4 Tetor 2006 23:42 (UTC)

Sipas formatit {{{EMRI}}}, nëse s'ka emër është thjesht {{{1}}}, {{{2}}}, etj. Dori | Diskuto 5 Tetor 2006 01:30 (UTC)

Po më duket nuk po kuptohemi. P.sh.: Si vlerë të a-së (variabel e stapes A) e kam fut diku (në një artikull) një fjali. Dani po më duhet me prezentu atë fjali në një vend tjeter.

Në stamp qëndron variabla : variabla {{{a}}} 
Në artikull variables ja kam dhanë vleren : {{A|a=nuk po di}} 
----
Në një artikull tjeter po më duhet me paraqit vleren "nuk po di"

Nuk e di a oshtë qaq lehtë. Dashta me i shënu (identifiku) kuriozitete e pastaj me i paraqitë ato diku së bashku.--Hipi Zhdripi 5 Tetor 2006 04:20 (UTC)

Ajo gjë nuk është e mundur të bëhet, duhet përdorur një stampë e tërë. Parametrat nuk ruhen, ato kalohen. Ti mund të përdorësh {{A|a=nuk po di}} tek një artikull dhe {{A|a=e di shumë mirë}} tek një artikull tjetër. Edhe brenda një artikulli mund ta kesh me forma të ndryshme. Dori | Diskuto 5 Tetor 2006 12:38 (UTC)

Po ashtu është, tani po më duhet një listë me vlerat e a-së. Unë nuk di të programojë por po më duket logjike nëse është i mundëshem lokalizimi i stampes (Lidhjet këtu) atëher duhej të ishte shumë më lehtë lokalizimi i vlerës së variables së asaj stampe. Nejse duhet pritur ndoshta del dikush e bënë një formë që e bënë të mundëshem leximin e vlerave të variablave.

Selksionimi i

Seleksionimi i kafshëve, bimëve etj. për mu po më duket pak si proble. Tani nuk po e di si me përdorë p.sh.: Kanguri me përdorë si kafshë si e njohim apo si familje. Mu po më duket se me lonë Kanguri në përgjithsi (familje) është ma mirë. Mirëpo po del Maca p.sh.: Macen me lonë familje apo grup. ëëëëë. Me bo qysh e kanë vo në wiki tjera po lindin keqkuptime, së paku mu ka dokë te bimët qashtu.


Kategoria Religjionë

Unë e kam propozuar kategorinë Religjionë për një riorganizim dhe rishqyrtim. Nëse keni dëshirë mundeni të sillni kontributin e juaj këtu. tung ----bet_0 5 Tetor 2006 10:25 (UTC)

Pse përdoret Religjion dhe jo Fe?? Nuk ka fjalë shqip religjion (as e huazuar). Dori | Diskuto 5 Tetor 2006 12:34 (UTC)
Po për këtë arsye e hapa diskutimin këtu. Je i mirëpritur në diskutim. tung --bet_0 5 Tetor 2006 12:48 (UTC)
Une sa here per feja jam kone. --Ko.S. diskuto°) 5 Tetor 2006 12:52 (UTC)

Menaxhimi i ndryshimeve në shkollë

Për përdoruesin Alushi, teksti i juaj është shlyer përkohësisht por nuk është zhdukur përgjithmonë shiko këtu. Ju si duket keni një tekst që dëshironi ta publikoni, na trego prej ku e ke këtë tekst, a je autor dhe a i ke të drejtat e publikimi, shpresoj se së basku do të gjejm një zgjidhje të përshtashme për ty dhe për Wikipedian. Përveç kësaj Wikipedia është enciklopedi, por edhe për libra kemi zgjidhje që janë të përshtashme si Wikibooks. Tregoni çka dëshironi dhe do të gjejm zgjidhje të përshtashme për të gjithë. tung --bet_0 10 Tetor 2006 20:18 (UTC)

Përdoruesi:Alushi - për përdoruesin: Bet 0 - I nderuar, punimi: ,,Menaxhimi i ndryshimeve në shkollë është një përgatitje e imja në një kurs trajnimi në KEC - Prishtinë. Burimi i të dhënave: ,,Qeverisja dhe Udhëheqja në Arsim nga: Halim Hyseni, Jonuz Salihaj, Nikoleta Mita dhe Dukagjin Pupovci. Burimi tjetër: libra të ndryshem 30 sosh. Burimi tjetër unë vet. Për këtë arësye e kam cekur se punimet e mija janë një modifikim që ia vlen, sipas mendimit tim, të publikohen. Shkolla dhe elementet që e përbëjnë atë dhe pjesëmarrësit tjerë duke përfshirë edhe komunitetin do të kenë rastin të marrin informacion bashkëkohor për Qeverisje dhe udhëheqje në arsim. Nuk janë udhëheqës vetëm drejtues shkollash, por të gjithë ata që janë të kyqur drejtpërsedrjeti ose indirekt në sistemin arsimor duke përfshirë edhe nxënësin, studentin e tj.. Informacioni që po prezentoj unë, nga përgatitja ime për t'u çertifikuar për trajner për: ,,Qeverisja dhe udhëheqja në arsim nuk do të thotë se i plotëson kërkesat e niveli më të përkryer, po nxit ata që e duan shkollën që të hulumtojnë materiale dhe të krijojnë vizion të qartë se pa avansimin e ndryshimeve praktike në sistemin - shkollë kurrë nuk do të jemi ata që duam të jemi. ,,Investimi në dituri sjell kamatat më të mëdha - B. Franklin. Përshëndetje nga përdoruesi: Alushi

Alush nuk po themi që puna jote s'ia vlen të publikohet por që s'është enciklopedike dhe si e tillë s'mund të publikohet këtu. Siç përmendi Bet_0 ka një projekt tjetër që merret me libra dhe mund ta publikosh atje në të njëjtën mënyre. Dori | Diskuto 15 Tetor 2006 14:40 (UTC)
Dori po më duket se edhe pakë kohë dhe Alushi do të fitojë pakë përvojë me projektin. Për këtë i kisha propozuar Alushit që para se të fillojë më tutje të paraqes punimet të lexojë disa artikuj ndihmës dhe udhëzues për qëllimet e Enciklo-pedisë (Wiki-pedia) dhe ta dallojë nga Librat (Wiki-books) .etj. Alush janë disa projekte që kanë këtë parashtresë Wiki- por kanë përbajtje të ndryshme. Shiko më poshtë për disa kemi edhe në gjuhën shqipe. Alush me të vërtet është kjo një ndërmarrje e madhe, është në 200 gjuhë të ndryshme dhe secila ka së paku nga 2-3 projekte (Ne i kemi hapur 4-ër).
Wikipedia mbahet nga Fondacioni Wikimedia, një fondacion pa përfitime i regjistruar në Florida, ShBA. Wikimedia mban edhe disa projekte të tjera Wiki:
WikiLibra WikiFjalori WikiCitate WikiBurime WikiSpeciet WikiLajme Commons Meta-Wiki

perkthimet e shekspirit

A ka bere edhe dikush tjeter pervec Nolit perkthime te Hamletit , Otelos , Makbethit dhe Jul Cezarit


Kërkesë nga përdoruesi Deti i Madh

Te nderuar administrator, u lutem mundesishte nje artikull te shkruar nga une Deti i Madh,ta bartni te rubrike <Personalitete te Pejes>. Jam fillestar dhe mua me mungon pervoja ta beje nje gje te tille. Deti i Madh.

Nuk të kuptoj për çka e ke fjalën, nuk e ke shruajtur shumë qartë se çka dëshiron. nëse e ke fjalën për artikullin që e ke shruajtur në faqen tënde të duskutimit shiko këtu Bekim Berisha. tung --bet_0 21 Nëntor 2006 11:02 (UTC)
 1. RIDREJTO Î[[Vendos tekst që nuk duhet të formatohet]]''[[Media:Tekst i pjerrët]]''==Kerkese==

I bej kerkese administratoreve qe sipas rregullave te mundesojne grisjen e faqes dhe nenfaqeve personale te perdoruesit Uni dhe te diskutimeve te tij, dhe te bllokojne perdoruesin pergjithmone. Uni 21 Nëntor 2006 13:07 (UTC)


per cilin perdorues e ke fjalen? 129.240.157.109 21 Nëntor 2006 13:13 (UTC)

Eshte fjala, kerkon te griset llogaria Përdoruesi:Uni dhe Përdoruesi diskutim:Uni. (Puntori 21 Nëntor 2006 13:29 (UTC))
ky votim ështëi panevojshëm dhe pavlerë. përderisa Uni redakton këtu kontoja e tij nuk mundet të bllokohet. mjafton që ai ta vendos stampën joaktiv te faqja e tij dhe Útë shkēon, hapat mëtutjeshme do të merren nga administratorët kur të jetë e qartë që Uni ka shkuar me të vërtetë. --bet_0 21 Nëntor 2006 15:35 (UTC)
Edhe unë jam dakord me bet_0. Dori | Diskuto 22 Nëntor 2006 02:30 (UTC)

Votoni ketu

*{{PËR}}, {{KUNDËR}} ose {{NEUTRAL}}

 • Symbol neutral vote.svg ASNJANËS - (Puntori 21 Nëntor 2006 13:29 (UTC))
 • Symbol neutral vote.svg ASNJANËS --Ko.S. diskuto°) 21 Nëntor 2006 13:35 (UTC)

Postim nga përdoruesi me IP 80.80.163.18

kam doquare se ken kerkuar puntore me i qu jashte po spo e di a eshte e vertet e desh m pytu nese kam mudsi me me tregu --80.80.163.18 22 Nëntor 2006 16:07 (UTC)

Formula 1

Artikujt kryesore te viteve ne Formula 1 jane te emeruar keshtu: shembul:Rezultatet e F1 2006.

A pajtoheni qe te bej ridrejtim te emrave te shkurt F1 2006 etj ndaj ketyre kryesore?

Pra: F1 2006 ridrejtuar (redirect) ndaj Rezultatet e F1 2006 , duke mbetur kjo e dyta kryesore. (Puntori 23 Nëntor 2006 15:25 (UTC))

F1 2006 apo F1 Sezona 2006 ishte ma mire. --Ko.S. diskuto°) 23 Nëntor 2006 16:04 (UTC)

Pyetje nga përdoruesi Vegim e shtruar te Wikipedia:Ankesa

Ankese nuk kam.!!!! po veq desha te bej nje pyetje qe nuk e gjeta dot. kush e ka shkruar gramatiken e pare shqip????????

edhe mendoj se duhet te beni nje pjese per keshtu lloj pyetjesh!!!! -- Vegim

Sugjeroni dhe votoni per rregullat e nje artikulli perfekt

 • Për momentin nuk kam ide se cfar rregulla te bejme per artikullin perfekt por sa i perket votave mendoj se artikulli perfekt duhet te votohet sepaku nga 10 editues (shkaku se kemi pak ediutues perndryshe do te duhej me shum) (Puntori 28 Nëntor 2006 13:45 (UTC))
Pasi qe kemi pak editues, dhe vetem 1 perqind prej atyre jane aktiv, jane ne moment 5 vota ok, nese i kemi 40 apo 50 perdorues aktiv, mundem me be me 10 - 15 votime. --Ko.S. diskuto°) 28 Nëntor 2006 13:50 (UTC)
Jam dakord me Ko.S.. --Λeternus 4 Dhjetor 2006 11:05 (UTC)
Si mendoni t'ia bëjmë kështu: në "artikujt perfekt" të futen artikujt që janë tejet informativ, janë të shkruar mirë (si në formën gramatikore ashtu edhe në formën kuptimore), si p.sh. artikulli Leonardo da Vinci; në "artikuj të mirë" të futen artikujt që janë mesatarisht informativ (por që konsiderohet si një artikull i plotë) dhe të shkruar mirë, p.sh. artikulli Jordan Rudess. Njëherë për njëherë unë mendoj se këto dy vlerësime do të kryenin punë. Numri i votimeve të mbetet 5. Rregulla të tjera për këto dy vlerësime mund të cekni më poshtë. --Λeternus 5 Dhjetor 2006 19:55 (UTC)

Copyright

Not sure where to post it. I'm following Përdoruesi:Starmk through several wikipedias now where he always uploads copyright violating images and text, e.g. Figura:Kim mehmetilkk.jpg which is from here. Since he ignores everybody in the other wikis, I thought, I bring it to your attention that he is registered here too. -- 86.56.176.252 21 Dhjetor 2006 08:24 (UTC)

 • I have seen this user, and as much as I see he has done just one complete post (edition) so he has edited just the article Kim Mehmeti and no other reaction or violation as much as the word is about sq.wikipedia.

According to those informations I consider that this user meaby is related somehow to the author Kim Mehmeti. However our article about Kim Mehmeti will stay just like it is untill ve finde some element of violation.

Thank you for your consideration. (Puntori 21 Dhjetor 2006 09:25 (UTC))

Since you speak the language of the author I would suggest you at least ask him if it is a problem for him if somebody copies the biography on his homepage to this page as well as his pictures. Even though I don't understand the text here, I can see that the text is the same. And the user (and since he has no steady IP-address several IPs too) has done exactly the same in the other wikipedias. The text he inserted at the German wiki is from a German reviewer, the English text is from an English reviewer. Both didn't agree to have their text republished in wikipedia. One of the pictures even was from the English reviewer too.
I don't know how copyright laws are in Albania, but at least in a German court it would do no good to tell the judge that you assumed he was a relative, but did not check it out and thus violated the authors right on his text and pictures. -- 193.110.129.66 22 Dhjetor 2006 05:54 (UTC)
We will consider your sugestion. Thank you. (Puntori 22 Dhjetor 2006 08:33 (UTC))

pershendetje

12345

pershendetje zoteri B.Pacollo

un quhem Ibadete Pllana nga komuna e prishtines kom nevoj per nje ndihm te vogel nga ju sipas mundesive jam nje invalide edhe me nevoitet nje karroc por un po drejtohem tek ti sepse un nuk kam mundesi te ja plotesoj vetes ket deshir se nuk kam mundesi edhe per ju kam ndegjur qe je njeriu ma i pasuri ne KOsov edhe je njeri dnihmes per popullin e kosoves e per ket arsye edhe u drejtova tek ti nese ke mundesi mem ndihmu dhe me ma dhuru nje karroce se deshira ime ma e madhe esht ta kem nje karroce per me mujt me leviz ndonjeher por familja ime nuk ka mundesi me ma ble se jan te papunsuar e per ket arsye u drejtova tek ti dhe nese jeni i pajtimit me ma ofru ket ndihm lajmrohuni ne numrin e telefonit 044362285 ose ne E-mail adresen time badeti15@hotmail.com ju pershendes dhe me gezim e pres lajmin tuaj.

Ky mesazh nuk e ka vendin këtu. Wikipedia nuk është pronë e B.Pacollo, as e asnjë shqiptari tjetër. Ju lutem këto kërkesa parashtroni diku tjetër. --Λeternus 27 Dhjetor 2006 16:01 (UTC)

Zhvendosja e artikullit "Fjalori..."

A mund ta zhvendosi "Fjalorin e trasheguar te shqipes" ne Wiktionary.

 • Po, por me mire eshte ti te e besh duke e kopjuar sepse ti e ke punuar i pari. Perndryshe une do te mund te e kopjoj. Nese fillon te e punosh cfardo ndihme qe te duhet me shkruaj do te te ndihmoj. ´(Puntori 9 Janar 2007 13:25 (UTC))

kerkoj ndihme per nje punim seminarik

pershendetje ...


une jam nje student dhe me shume kenaqesi do ju pershendes... une kam nje kerkes drejtuar juve pasi qe kam pare shume nga punimet tuaja dhe shfrytezoje rastin te ju uroj pune te mbare ne punet tuaja... kerkesa ime eshte kjo: qe nese keni mundesi te e dergoni materiale lidhur me temen "Rrjetat e larguara njera nga tjetra " dic me teper lidhur per ruteret, urat dhe repetitoret... mbasi ky material mua me hyn shume ne pune ne kuader te nje punimi seminarik qe kam ne lenden e "INTERNETI"-t, keshtu qe ju lus qe nese keni mundesi dhe kohe qe te me dergoni material ne lidhje me kete tem do ju falenderoja shume.... pres qe sepaku dic te me dergoni nese keni mundesi ju pershendes...Ne pritje te pergjigjeve tuaja ju uroj nje dite te kendshme -pitagora9@hotmail.com

Përdoruesi diskutim:80.124.255.131

Kisha nje sugjerim. Nese mundesh dhe nuk te pengon mendoj se me mire eshte te regjistrohesh sepse keshtu edhe ne si administrues e dime se ti je , kur editon dicka dhe nuk kontrollojme nese ndokush ka ber ndonje dem. Flm per mirkuptim.

P.S.: Kjo porosi eshte e perkoheshme sepse eshte ne IP. (Puntori 24 Janar 2007 08:59 (UTC))

Artikuj sipas kualitetit

Ne Wikipedia angleze i kategorizojne artikujt qe disa kohe sipas kualitetit, ishte mire me bo ashtu edhe ketu, cka mendoni, per pershembullin shikoni kete kategori. Per kete projekt nuk duhen diskutime per te vendos, jashta deshironi, tani ok, amo munden vec te vendosen ne faqen e diskutimit, vec atu qe i pershtat kriterave. --Ko.S.y diskuto°) 9 Shkurt 2007 23:53 (UTC)

Symbol neutral vote.svg ASNJANËS - kam qendrim te ketill keshtu sepse kete kategorizim duhet bere ata qe kan njohuri mbi wikipedian dmth njohuri mbi artikujt shqip kjo me shum i referohet edituesve aktiv e edhe me shum administruesve. Kohen qe do te na e merrte kjo do te mundeshim te e kalojme duke punuar ne artikuj ekzistues e qe jane cung i cungit te cungit ose ne artikuj te ri. Shendet (Puntori 10 Shkurt 2007 14:31 (UTC))
Se ki keq, por duhet me shkua te para, dhe kjo besoj qe ndihmon qe te behen artikujt me mire. --Ko.S.y diskuto°) 10 Shkurt 2007 16:35 (UTC)


villa dall ava nga Rem Koolhaas

kerkoj informacione rrethe kesaj ville te projektuar nga ark. Rem Koolhas lidhur me vendin,dimensionet,bazat,prerjet,pronarin,konceptit te arkitektit qe ka perdorur lidhur me kete vill dhe qdo gje tjeter rreth kesaj ville do te me ndihmonte shume. ju lutem ma ktheni pergjigjen sa ma shpejt qi mundeni

Kerkesa dhe deshira behen ketu: Wikipedia:Artikuj të dëshiruar. --Ko.S.ys diskuto°) 15 Mars 2007 18:30 (UTC)

Problem me regjistrim

ju lutem kur do me regjistrohet e maili tek ju nga aulon kumanova

Nuk e di sakte cka po kerkon, po kqyre posten elektronike tonden, dhe si e di nuk vine e-mail kur regjistrohesh. --Ko.S.ys diskuto°) 15 Mars 2007 23:25 (UTC)

pyetje per adminisratorin

dua tju pyes se"kur hapi ndonje faqe me thote se ju nuk jeni i regjistruar IP adresa juaj do te regjistrohet ne historine e redaktimeve te kesaj faqe" me falni por jam fillestar kerkoj edhe materiale me te zgjeruara lidhur me shkencat si psh ekonomi se un jam student i vitit te pare dhe studioj ekonomi do mundohem tju ndihmoj ne projekte por do jem pak me pasiv per shkak se nuk kam kompjuter ne shtepi dhe kushtet finansiare i kam te dopta falemnderit qe me pranuata mundeni te me pergjigjeni kaloni mire

Artikujt/Faqet ne Wikipedia kane nje histori, qe gjenden te historiku, te perdoruesit e regjistruar shihet nofka ne histori, te perdoruesit e jo regjistrua shihet vec IP, informacione munden te gjehen te motor kerkimit si Google apo Yahoo! apo WP tjeret si de.wiki apo en.wiki, per artikujt lidhur me ekonomi dhe shkence ne wikipedia shqip shiko: Category:Ekonomi & Category:Shkencë. Shpresoi se kjo mjafton sa per fillim. --Ko.S.ys diskuto°) 16 Mars 2007 22:19 (UTC)
 • Shtype : Wikipedia:Hyjmë zane nji vend e masanej mujim mi kordinu punt. Na duhet nji van kur (tu shetit nepër fleta) gjejmë dishka me i adresu tek ti. Anglishtja të duhet, ktu vetem munesh me përdorë si depo (magazin) e materialit që e përkthen. Nashta gjeneratat tjera kanë me pas materia shqip si në anglisht--Hipi Zhdripi 25 Mars 2007 23:55 (UTC)

Nga përdoruesi Aulonkumanova

A mundet me bë disa punime me fotografia nga Fakulteti i arteve këtu në Tetovë nga artistët e rinjë,me disa punime të tyre që i kanë bërë dhe ku duhet t`i vendosi ju lutem me tregoni ok ju përshëndes -- Përdoruesi:Aulonkumanova

sqarohu më qartë se çfar punimesh janë, shkrime të ilustruara me foto apo vetëm foto? Me siguri do të gjejm një zgjedhje të përshtashme. tung --bet_0 27 Mars 2007 16:31 (UTC)

Artikujt mbi gjeogafin e shteteve

Dikush i ka ndryshu dhe shka ashtë ma e mira edhe historiku i ndryshimeve nuk ekziston. Është në pyetje një numër i mëse 400-500 artikujve që e kanë një fjalë pak ashum të ngajshme mbi sipërfaqen e shteteve. në pyetje është rradha ... <sup>2<sup> ku tagu (urdhëresa) përmbyllëse nuk është me "/" mbyllur. Cili mundet me kta robotat me i kthye si duhet.--Hipi Zhdripi 9 Prill 2007 11:12 (UTC)


Per Administratorin

Te lutem mund te vendosesh edhe fotot e Lajla Pernaska; Diana Culi;Valentina Leskaj;Arenca Trashani, mund ti gjesh ne faqen www.parlament.al pastaj Deputetet dhe pastaj jeteshkrime. Gjithashtu futi edhe keto ne kategorine e politikanve. Deshrioj qe Ermelinda Meksit, foton tia konfigurosh me tabele,gjithmone nese mundesh. Faleminderit

Lutjes sate po i pergjigjem me nje lutje timen dhe me nje miratim te kerkeses sate. Pra te lutem shkruaj artikujt me konstruktiv. shihe se si i kam perpunuar une, pra me ndihmo qe te punojm sebashku sepse u lodha duke permirsuar artikuj. Fotot do ti vendosi. pershendetje. (Puntori 4 Qershor 2007 14:00 (UTC))


Per ADM.Puntorin

Ok.Nuk eshte se i kam bere une konfuz artikujt,thjesht menyra se si i kane shkruar ne faqen e Parlamentit eshte keshtu.Une do te perpiqem te beje me te miren time,prandaj do ta kem ne mendje kerkesen tende. Mirupafshim ok.une kam deshire,te pranoj kushtututen e kosoves dhe parlmentin e tije mir meteshi?