Wikipedia:Projekti Fjalori/Folklori/Q

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Folklori apo Vitrina Projekti Fjalori/Q ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
Q-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

qaçka - plaçka, rrobe. [1]
qak ~u em. shm. ~qetç plak, pleqt. [1]
qakë ~a ef. shm. ~a plakë. [1]
qaroj ft. fint. fitoj. [1]
qas fint. ft. "plas", qasë - plasur. [1]
qasmdhonja, shm., nga nj. (qas|madhja - plastë|madhja) derëzezat, të shketat, të mjerat. [1]
qener ~i em. shm. (or.) [1]
qep - plep. [1]
qeramoj ft. bëj qeram, bëj sajgi, nderoj. [1]
qerranik ~u em. shm. ~a fllanik, raft i thurur me thupra ose me qepra ku ruhet bylmeti. [1]
qet - qetë. [1]
qet e t´ban ffr. ik, shkon, ia mbath këmbëve. [1]
qiler - qilar, quer. [1]
qole ~lja ef. shm. ~, shërbëtore, e. [1]
quer em. shm. ~ja (or.) [1]
qupri ~ja ef. shm. ~ja (or.) [1]
qepa - plepa. [1]
quran ~i em. shm. ~a (sërb.) gjeldeti, biban. [1]
qy´(qyr)! - këqyr, qyri! - këqyri! [1]
qyme-qyme ndf. grupe-grupe, tuba-tuba. [1]


  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t PËRALLA II IAP. "RILINDJA" Prishtin 1982.