Wikipedia:Projekti Fjalori/Polihistorik/S

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Polihistorik apo Vitrina Projekti Fjalori/S ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
S-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

 • Sirakusia
  1. Tiranë sirakusian
   1. Agatoklesi (Agathokles, lindur më 360 p.e.s. - 289 p.e.s.), Tirani i Sirakusit.[1]
 • Shtefan Agrikola (Stephan Agricola, lindur si Stephan Kastenbauer më 1491 - 1574), gjermanë, teolog i luterizmit.[1]
 • Stuart Anna ( Ana, Stuard, lindur më 1665 - 1714), mbretëreshë në Britanin e Madhe nga viti 1702.[1]
 • Sulltan
  1. Ahmad III (Ahmadi III-të, lindur më 1673 - 1736), sulltan turk në periudhën 1703-30.[1]


 1. ^ a b c d e f Vëretetuar nga dy, tre burime, përkthyer nga Hipi Zhdripi, paraqitur bazuar në serin për "duda" e "duduka" gjerman "Schuler Duden" Geschichte Ein Sachlexikon fur Schuele.- Shprehje të rëndësishme nga lënda e historis së përgjithëshme. Botues për duda e duduka me shpresë që më mirëkuptojnë: "DUDENVERLAG" Mannheim - Leipzig - Wien - Zurich, ISBN 3-411-05413-1.