Wikipedia:Sigurimii i cilësisë9

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Matematika eshte shfaqur per shkak se pervojes the problematikave qe po hasnin njerezit ne jeten e tyre te perditshme u shfashq si fillim qe ne kohen helenistike ku vendet e para qe krijuan matematiken ishin kina e lasht,egjipti i lashte,babiloni ose mesopotamia dhe greqia pastaj u perhap ne europen qendrore