Wikipedia:Strategjia e Wikimedias 2017

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Mirë se vini në bisedën e strategjisë së lëvizjes Wikimedia

Për 16 vjet, Wikimedianët kanë punuar së bashku për të ndërtuar burimin e njohurive më të madh të lirisë në historinë njerëzore. Sot, ne jemi më shumë se një grup faqesh. Ne jemi një lëvizje me vlera dhe një vizion të fuqishëm: një botë në të cilën çdo qenie njerëzore mund të ndajnë lirisht të gjitha njohuritë. Si lëvizje, ne jemi duke filluar një diskutim të filluar përkjufizimin e rolit të ardhshëm të Wikimedia në botë. Ju jeni të ftuar përzemërsisht për t'u bashkuar në bisedë.

Hapi 1ː Mëso më shumë para se të filloni[Redakto nëpërmjet kodit]

Dialog-information on.svg

Përmbledhje e strategjisë[Redakto nëpërmjet kodit]

35px Ky dokument ofron një pasqyrë fillestare të temave të mundshme që mund të dalin nëpër biseda të ndryshme strategjike në drejtim të lëvizjes sonë dhe të ardhmes. Ai do të jetë i përditësuar dhe përmirësuar sikurse informacioni më i mirë del nga kërkimet dhe diskutime. Këtu ju mund të mësoni më shumë rreth:

  • Trendet e ardhshme në popullsinë, arsimin, dhe teknologji
  • Lëvizja jonë dhe Ekosistemi: kush jemi sot
  • Si ne jemi zhvilluar si një lëvizje (tendencat në kontributit, përmbajtja, dhe lexuesve)

Hapi 2: Diskutoni të ardhmen tonë[Redakto nëpërmjet kodit]

Një pyetje e madhe[Redakto nëpërmjet kodit]

Qëllimi ynë si lëvizje është për të identifikuar një drejtim që na frymëzon në rrugën tonë në vitin 2030. Kjo do të na ndihmojë të organizojnë më mirë dhe prioritizimin e aktiviteteve tona në të gjithë lëvizjes, dhe ajo do të jetë e mjaftueshme fleksibël që të aplikohet gjerësisht me kalimin e kohës .

Pyetja e madhe që ne kërkojmë për t'iu përgjigjur është si më poshtë:

Çfarë ne duam të ndërtojmë ose të arrijmë së bashku gjatë 15 viteve të ardhshme?

Mer pjesë në diskutim

Hapat e ardhshëm: Sinteza dhe ciklet e diskutimit[Redakto nëpërmjet kodit]

Merge-arrows-3.svg

Përmbledhja & ndarja e inforamcionit[Redakto nëpërmjet kodit]

35px Diskutimet do të përmblidhen në vazhdimësi dhe të renditura nga tema. Pikat kryesore të diskutimit do të ndahet të gjithë Wiki-t për të bërë më të lehtë që të dini se çfarë të tjerët janë duke menduar rreth lëvizjes.


Office-calendar.svg

Afatet kohore dhe procesi[Redakto nëpërmjet kodit]

35px Ne jemi aktualisht në ciklin e parë të diskutimit. Do të ketë dy cikle të tjera që ju mund të bashkoheni. Në ciklet e ardhshme, ne do të përpiqemi që të mbulojmë zonat se ku duhet të përqendrohemi deri në gusht 2017.