Wikipedia:WikiProjektet/Udhëzimet

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Një WikiProjekt është një grup i njerëzve që duan të punojnë si një ekip për të përmirësuar Wikipedian. WikiProjekti nuk është një koleksion i faqeve. Megjithatë, shumë redaktorët përfitojnë nga të paturit një pikëtakim për të diskutuar dhe për ti koordinuar përpjekjet e tyre mbi tema të caktuara. Ky udhëzues i përkthyer dhe përshtatur nga versioni anglisht përshkruan disa nga mënyrat tipike për të organizuar në mënyrë efektive një grup të vullnetarëve.

Çfarë është një WikiProjekt?[përpunoni burim]

Koordinimi ndër-WikiProjekteve[përpunoni burim]

Krijimi i një WikiProjekti[përpunoni burim]

Para se të filloni[përpunoni burim]

Këshilla e paraqitur në këtë seksion është menduar kryesisht për projektet të cilat janë sapo janë nisur — ose janë duke u sjellë përsëri në aktive — gjithashtu për redaktorët që mund të marrin parasysh krijimin e një WikiProjekti të ri; megjithatë, secili që është i përfshirë me WikiProjektet mnd të gjejë ndonjë artikull që i intereson.

Kontrollo për propozimet ekzistuese[përpunoni burim]

Kjo është shumë e thjeshtë: Shkoni në Propozimet për WikiProjekt, dhe shihni nëse edhe dikush tjetër është duke propozuar idenë e njëjtë. Gjithashtu kërkoni edhe në arkivin e propozimeve nëse një projekt i ngjashëm është propozuar më herët.

Identifikoni nëse ka ndonjë projekt kryesor[përpunoni burim]

Përcaktoni qëllimin më të mirë[përpunoni burim]

Shih edhe[përpunoni burim]