Wikipedia:WikiProjekti Studenti&Wikipedia/Detektorët optik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

--Atdhegashi (diskutimet) 14 qershor 2013 20:35 (CEST)Detektori është komponent i rëndësishëm për një sistem komunikimi me fibra optik.Ai është një nga elementet kyq që përcakton cilësinë e gjithë sistemit .Funksioni i tij është që të konvertojë sinjalin optik, të marrë në sinjal elektrik,i cili amplifikohet para se të përpunohet më tej.Prandaj,kur marrim në konsideratë shuarjen e sinjalit në lidhje,cilësia e sistemit përcaktohet tek detektori. Përmirësimi i karakteristikave të detektorit dhe i cilësisë lejon instalimin e më pak stacioneve përsëritëse dhe ul investimet kapitale,ashtu dhe koston e mirëmbajtjes. Kërkesat ndaj detektorëve janë të ngjajshëm me ato ndaj burimeve.Për të siguruar cilësi të lartë duhet të plotësohën këto kritere të mëposhtme .Reply[përgjigju]

1. Ndjeshmëri e lartë ndaj valëve të punës

2. Besnikëri e lartë

3. Përgjigje elektrike e lartë për sinjalin optik të marrë

4. Kohë përgjigje e shkurtë për të fituar një brez të përshtatshëm

5. Zhurmë minimale e futur nga detektori

6. Qëndrueshmëria e karakteristikave

7. Përmasa të vogla

8. Tensione polarizimi të ulta

9. Besueshmëri e lartë

10. Kosto e ulët.--Atdhegashi (diskutimet) 14 qershor 2013 20:35 (CEST)Reply[përgjigju]

[1]

  1. ^ Komunikimet me fibra optike. Tiranë 2001 . Dr.Rozeta Mitrushi