Wikipedia:Wiki Loves Earth/Burime

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

„Wiki Loves Earth“ (WLE) është një konkurs ndërkombëtar fotografik rreth monumenteve natyrore dhe rezervat e natyrës. Ai u mbajt për herë të parë në vitin 2013 nga Wikimedia Ukrainë dhe u zgjeruar në vendet e tera të botës duke filluar nga viti 2014.! Për herë të parë këtë vit do të marrin pjesë Shqipëria dhe Kosova, konkursi fillon më 1 qershor 2016 deri më 30 qershor.

Kjo faqe shërben si faqe ndihmëse ku do të listohen burimet për zonat e mbrojtura natyrore në Shqipëri dhe Kosovë, gjithashtu fotografitë, kategoritë, artikujt, dhe stampat për këto zona. Hapi i parë është pasurimi i artikujve me foto nga Wiki Loves Earth Shqipëri dhe Kosovë, më pas të krijohen disa artikuj të rinj për të cilat do të listohen burimet e mjaftueshme.

Fotografitë nga gara WLE[Redakto nëpërmjet kodit]

Shqipëri[Redakto nëpërmjet kodit]

Kosovë[Redakto nëpërmjet kodit]

  • Zonat e Mbrojtura fron të dhëna bazë si "Kategoria, Viti i Miratimit, Sipërfaqja dhe Qarku" për secilën zonë natyrore të mbrojtur në Kosovë.
  • Raporte, Studime dhe Publikime nga Agjencia e Kosovës për Mbrojtjen e Mjedisit, ka disa publikime me përmbajtje për zonat natyrore të mbrojtura në Kosovë.
  • Zonat e Mbrojtura nga Agjencia e Kosovës për Mbrojtjen e Mjedisit, ka disa publikime me përmbajtje për zonat natyrore të mbrojtura në Kosovë.
  • RAPORT PËR GJENDJEN E NATYRËS ka përmbajtje dhe informacione më të zgjeruara për një pjesë të zonave natyrore të mbrojtura në Kosovë.
  • PLANI HAPËSINOR - PARKU KOMBËTAR “SHARRI” ka përmbajtje dhe informacione më të zgjeruara për të gjitha zonat e mbrojtura brenda Parkut kombëtar të Sharrit.