Wikipedia:Wiki Loves Monuments/2016

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Wiki Loves Monuments 2016 në Kosovë zgjat nga 1 deri më 30 shtator, ndërsa në Shqipëri nga 15 shtator deri më 15 tetor 2016.

Kosova[Redakto nëpërmjet kodit]

Commons:Wiki Loves Monuments 2016 in Kosovo

Formularët e ngarkimit të fotografive:

Listat e monumenteve kulturore:

Fotografitë e ngarkuara deri më tani:

Detyra[Redakto nëpërmjet kodit]

Deri në fund të shtatorit do të krijohen rreth 1000 artikuj për monumentet e trashëgimisë kulturore në Kosovë. Gjithë procesi do kryhet në mënyrë automatike dhe çdo ditë do krijohen rreth ~30 artikuj, me të dhëna nga lista zyrtare (pdf, wiki).

Disa nga detyrat ku ju mund të ndihmoni janë:

 • Emërtimin, pasi që një pjesë e madhe e këtyre monumenteve nuk kanë emërtime të përshtatura për Wikipedian shqip, do duhet të ridrejtohen deri tek emërtimi i duhur.
  1. Emërtime të përgjithshme - shembull artikulli "Fortifikim parahistorik" që ndodhet në Deçan, dhe që duhet të ridrejtohet në "Fortifikimi parahistorik (Deçan)".
  2. Gabime teknike - me hapësira ose karaktere tjera të panevojshme, p.sh. "Shtëpi me mur guri – në Seçishtë - ( Shefki Shkretës )" ->"Shtëpi me mur guri në Seçishtë (Shefki Shkretës)"
  3. Emërtime të gjata - emërtimet duhet të specifikojnë një monument, por ka dhe raste kur janë shpjegime të tepërta, psh "Kisha e Shën Ilisë me 11 ikona në Llokvicë" -> "Kisha e Shën Ilisë (Llokvicë)"
 • Disa prej monumenteve të rëndësishme aktualisht janë artikuj në Wikipedia por me emërtime të tjera. Gjetja e atyre që krijohen për së dyti, bashkimi me origjinalin, është një ndihmë e madhe.
 • Të gjithë artikujt do të krijohen si Cung. Ju mund të ndihmoni në zgjerimin e tyre me të dhënat që janë në dispozicion në "Databazën e trashëgimisë kulturore".
 • Gjeo-lokacioni
 • Nëse nuk mund të ndiqni ndryshimet e fundit, gjeje listën në kontributet e mia, gjithashtu këto artikuj janë të kategorizuara në kategorinë Trashëgimi kulturore në Kosovë.
 • Në këtë faqe Përdoruesi:Liridon/Monumentet KS kam listuar të gjitha artikujt që janë krijuar dhe do krijohen për monumentet e Kosovës, ndërsa në kllapa është kategoria përkatëse në Wikimedia Commons, ku një pjesë e artikujve kanë fotografi.
--Liridon (diskutimet) 24 gusht 2016 15:40 (CEST)Reply[reply]

Shqipëria[Redakto nëpërmjet kodit]