Xhamia e Ferhat Pashës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Xhamia e Ferhat Pashes

Xhamia e Ferhat Pashës ose Xhamia e Ferhadijes (Boshnjakisht: Ferhat-pašina džamija) ishtë ndërtuar në vitin 1579 nga nje gubernatori osman e Bosnjes Ferhad Pashë Sokoloviq. Ajo u shkatërrua nga serbët në vitin 1993 gjatë luftës në Bosnjë. Xhamia ndodhet në Banja Lukë, Bosnje dhe Hercegovinë dhe ishtë një nga xhamitë e vjetra në Ballkan.