Xhamia e Karagjoz Beut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Xhamia e Karagjëz Beut

Xhamia e Karagjëz Beut ose Xhamia e Karagjëz Mehmedbeut (Boshnjakisht: Karađoz-begova džamija) është ndërtuar në vitin 1557 nga vella e vezirit osman Karagjëz Mehmetbeu. Ajo u shkatërrua nga serbët dhe kroatet në vitin 1993 gjatë luftës në Bosnjë. Xhamia ndodhet në Mostar, Bosnje dhe Hercegovinë dhe është një nga xhamitë e vjetra në Ballkan.