Xheladin Murati

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Xheladin Murati (shqip: Xheladin Murati) (Xhepçisht, Tetovë, 15 shkurt 1942 është pedagog, profesor universitar dhe ish-deputet në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Xheladin Murati është i lindur në fshatin Xhepçisht të Tetovës, më 15 shkurt 1942. Përfundoi shkollën normale në Shkup, pastaj vazhdoi studimet pedagogjike, në Fakultetin Filozofik në Shkupvitin 1969 dhe studimet e magjistraturës në Fakultetin e Filozofisë në Beograd i përfundoi në vitin 1978. Doktoroi në fushën e shkencave pedagogjike në Universitetin e Prishtinës në vitin 1984. Fillimisht punoi si mësues dhe pastaj ishte drejtor i Zyrës për promovimin e arsimit fillor dhe parashkollorë në Tetovë. Më vonë ishte profesor në Akademinë Pedagogjike në Shkup e pastaj nga viti 1999 profesor ordinar për lëndët e Pedagogjisë së përgjithshme dhe Metodologjia e hulumtimit pedagogjik [1] në Fakultetin Pedagogjik "Shën Kliment Ohridski" në Shkup. Ishte edhe deputet në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë[2], ku kreu edhe funksionin e zëvendës kryetarit dhe anëtar i Këshillit të Sigurisë.

Vepra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ai është autor i rreth 150 punimeve shkencore e profesionale me karakter pedagogjik, duke përfshirë edhe tekste shkollore:

  • "Pedagogji e përgjithshme" (1998), (shqip) [3]
  • "Metodologjia e hulumtimit pedagogjik" (1998), (shqip)
  • Problemet e pedagogjisë, 1992
  • Kontribute për arsimin, mësimdhënien dhe shkollën, 1996;
  • Aspektet e sistemit të arsimit në Republikën e Maqedonisë, 1997 (shqip), etj.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Д-р Џеладин Мурати Archived 28 November 2012[Date mismatch] at the Wayback Machine.|2009-10-24
  2. ^ Собрание на Македонија - ЏЕЛАДИН МУРАТИ, 2009-10-24
  3. ^ Xheladin Murati: (1998, 2004), Pedagogjia e përgjithshme. Logos, Shkup - Prishtinë - Tiranë, ISBN 9989-601-66-6, ISBN 9989-58-108-8, ISBN 978-9989-58-108-3

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]