Joseph Murphy

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Xhozef Marfi)

Xhozef Marfi (ang.:Josef Murphy) është doktor i shkencave filozofike, teologjike dhe juridike, predikues dhe misionar i Mendimit pozitiv, amerikanë nga SHBA-ja.

Marfi ka qenë doktor i filozofisë, i shkencave religjioze dhe shkencave juridike. Si mësues i mirënjohur internacional, autor dhe docent, ai përhapi idetë e tij të Mendimit Pozitiv nga njohuritë krishtere të Zotit. Është shumë i njohur si shkencëtar i lartë religjioz më i profilizuar në SHBA.

Marfi konsiderohet si babi i Mendimit pozitiv, punimet e tija janë pulikuar me miliona herë në mbarë botën. Nga njohurit e tij kanë përfituar një shifër e panumërueshme e njerzëve. Librat e tij janë përkthyer në më shumë se 40 gjuhë.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mësuesi i madhë i jetës dhe babaii mendimit pozitiv ishte mëse 45 vite në shërbim të njerzimit. Ai shkrojë 32 libra, ë cilat u përkthyen në shumë gjuhë. Edhe pse me vonesë, librat e tij kanë mbërrirë edhe në Kosovë. Si vepër më e njohur e tij duket të jetë "Fuqia e unit" (Fuqia e nën-vetëdijes) është përkthyer dhe publikuar e shitur në miliona copë anë e mbanë botës. Një numër i madhë i pa caktuar kanë përfituar nga mësimet e tija pozitive dhe kanë korrur suksese në jetë.

Udha shpirërore e tij fillon më 1922. Për të përhapur porosin e mendimit pozitiv, ai udhëtojë në gjithë rruzullin. Në Los Angjelos, Xhozefi kishte numrin më të madhë të ndëgjuesve mbi fetarë. Për 28 vite ishte i angazhuar si mësues dhe Drejtor i Kishës së Shkencave Devine (angl.:Church of Devine Science). Xhozefi më parë ishte mësues i fesë shkencore dhe bashkëpuntor i ngushtë i Dr. Erners Holmes.

Veprimataria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si të përdorë fuqitë shëruese vetjake është një regjistrim filmik në të cilin Xhozefi shpjegonë me fjalë të thjeshta, të pastërta se si të përdoren fuqitë shëruese vetjake. Gjatë kësaj ai tregonë se sa është i rëndësishëm qëndimi ynë ndaj vetëvetës, gjithësisë dhe jetës.

Tituj të veprave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ndër tituj e botimeve më të njohura të përkthyera janë:

  • The Amazing Laws of Cosmic Mind
  • The Miracle of Mind Dynamics
  • Your Infinite Power to Be Rich
  • Secrets of the I-Ching
  • The Cosmic Power Within You
  • The Power of Your Subconscious Mind (His most Famous Book)

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]