Zakoniku i Dushanit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Zakoniku i Dushanit (serb. Душанов законик Dušanov zakonik) ose Kodi i Dushanit është një përpilim i disa sistemeve ligjore që u shpall nga Stefan Dushanit më 1349 në Shkup. Përdorej në Perandorinë serbe dhe në Despotatin serb që e pasoi. Çmohet si një kushtetutë e hershme, një bashkësi ligjesh që mbarështonte çdo hulli të jetës.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]