Jump to content

Zamasu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Goku i Errët (ゴクウブラック Gokū Burakku) është personazh fiktiv dhe antagonist në serinë Dragon Ball Super e krijuar nga Toei Animation. Ai u shfaq në episodin e dyzete e shtatë në anime e cila u publikua më 12 qershor 2016 dhe në kapitullin e 14 në manga.[1] Ai është antagonisti kryesor në Future Trunks Saga.

Goku i Errët është një kopje e Gokut dhe u quajt "Goku i Errët" nga Bulma. Ai ka një Potara në veshin e tij të majtë dhe një unazë të kohës i cili me këtë ai udhëton në kohë të ndryshme sipas dëshirës.

Më vonë u zbulua se Goku i Errët është Zamasu prej universitë të 10. Në anime, në kohën e pandryshueshme, Zamasu e morri trupin e Gokut duke përdorur sferat e dragoit si pjesë e planit për të marrë fuqinë supreme dhe për t'i zhdukur të vdekshmit. Beerus u kthye në kohë dhe vrau Zamasun, unaza e Errëtit e ndaloi për ta shfarosur prej eksistencës. Për ta përfunduar planin e tij me sukses, ai i bashkoi forcat me Zamasun e të ardhmesë, i cili i përdori sferat e dragoit për t'u bërë i pavdekshëm.

Dublimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Zëri i Zamasus dublohet nga Shinichiro Miki në japonisht, dhe nga James Marsters në anglisht.

Zëri i Goku të Errëtit ka njëjtën zë sikur Gokuy. Zëri i tij dublohet nga Masako Nozawa në japonisht, dhe nga Sean Schemmel në anglisht.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Dragon Ball Super manga chapter #14 July 21, 2016