Zanorja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Zanore)

Zanorja është një tingull i të folurit që përftohet me dridhjen e tejzave të zërit kur ajri kalon pa pengesë nëpër organet. Zanoret ndryshojnë në cilësi, në zëshmëri dhe gjithashtu në gjatësi.