Zef Gjeta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Zef Gjeta agronom, profesor i asociuar dhe doktor i shkencave bujqësore, publiçist, autor tekstesh akademike si dhe iniciatori dhe botues i gazetës Humor Shkodran. Zef Gjeta është rizgjuesi i festës dhe ritualit të Karnavaleve të Shkodrës së bashku me grupe artistike dhe intelektuale të qytetit në Mars viti 1998 pas ardhjes së Demokracisë në Shqipëri.

Jeta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lindur më 28 janar 1967, në Shkodër

Formimi profesional[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Përfundoi Fakultetin e Agronomisë në Universitetin Bujqësor të Tiranës dhe ndoqi me sukses kualifikimin pas universitar në MAICh në Kretë të Greqisë me gradën Master.
 • Mbrojti doktoraturën pranë U.B.T.

Përvoja drejtuese[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Punoi si specialist, kërkues shkencor pranë Institutit të Misrit dhe Orizit në Shkodër,
 • Drejtoi gazetën Humor Shkodran,
 • Ekspert kombtar pranë FAO - Organizata Botrore e Ushqimit dhe Bujqësisë, IFAD - Fondi Ndërkombtar për Zhvillimin e Bujqësisë, BB - Banka Botërore, VSO - Programi i Vullnetarëve të Përtej Detit, Zyra e Projekteve dhe Trajnimit të Biznesit në Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë të Tiranës.
 • Anëtar i bordeve profesional:
 • Drejtori i Bordit të Besimit tek Instituti i Kërkimeve Rurale.
 • Anëtar i Këshillit Shkencor të Institutit të Misrit dhe Orizit pranë kolegut Ahmet Osja
 • Anëtar i Federatës Botërore të Gazetarëve të Bujqësisë
 • Lektor pranë Universitetit Bujqësor të Tiranës.

Botime shkencore dhe letrare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Autor i artikujeve shkencorë e divulgues si dhe bashkautor i librave shkencorë dhe në 13 punimeve të ndryshme si dhe njihet si hartues dhe zbatuesi i 36 projekteve bujqësore.
 • Autor i 10 librave humoristik
 • Autor i 11 librave në fushat e bujqësisë dhe zhvillimit të qëndrueshëm rural.
 • Autor i librit metodik "Cikli i Projektit" dhe njohës e praktikues i 3 gjuhëve të huaja.
 • Realizues i rubrikës së Ushqimit në Programin e Mëngjesit "Agon" në Albanian Screen TV.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]