Zekumi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Pema e Zekumit

Sipas Kuranit, Zekumi (Arabisht: زقوم‎‎) është pemë sikur kokë dreqërish dhe do të jetë ushqim për banorët e Xhehenemit. Pema e Zekumit përmendet në suren Saffat (37:62-68), suren Duhan (44:43-46) dhe në suren Vakia (56:52).