Zenel Hamiti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Zenel Hamiti, ambasador i Shqipërisë në Itali në vitet 1949-1952. Hamiti përfshihet në listën e përpiluar nga Instituti i Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, që përmbledh pjesëmarrësit që kanë përgjegjësi direkte për krimet e Partisë Komuniste Shqiptare dhe të Ushtrisë Nacionalçlirimtare, duke qene, sipas ligjit nr. 41, anëtarë të strukturave politike dhe ushtarake “që kanë inspiruar, organizuar, urdhëruar, ekzekutuar ose ndihmuar forcat partizane në vepra kriminale”.[1]

Referenca[redakto | përpunoni burim]