Zhepçe

Coordinates: 44°26′N 18°02′E / 44.433°N 18.033°E / 44.433; 18.033
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Zhepçe (Žepče) është qytezë dhe komunë në qendër të Bosnjës dhe Hercegovinës, e vendosur në mes të qyteteve Doboj dhe Zenica. Administrativisht është pjesë e Kantonit Zenica-Doboj në kuadër te Federatës së Bosnje dhe Hercegovinës.

Popullsia e komunës në vitin 1991[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përbërja Etnike
Boshnjakët Serbët Kroatët Jugosllavët Të tjerët Gjithsej
1961
5,038 36.18% 2,033 14.60% 5,978 42.93% 821 5.90% 54 0.39% 13,924
1971
7,531 44.54% 2,028 11.99% 7,174 42.43% 56 0.33% 117 0.71% 16,906
1981
8,769 44.39% 2,004 10.14% 7,813 39.55% 933 4.72% 235 1.20% 19,754
1991
10,820 47.11% 2,278 9.92% 9,100 39.62% 546 2.38% 222 0.97% 22,966

Popullsia e qytetit në vitin 1991[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përbërja Etnike
Viti Boshnjakët  % Serbët  % Kroatët  % Jugosllavët  % Të tjerët  % Gjithsej
1961 1,312 48.43% 349 12.88% 461 17.02% 555 20.49% 32 1.18% 2,709
1971 2,242 69.87% 227 7.07% 637 19.85% 33 1.03% 70 2.18% 3,209
1981 2,337 54.90% 252 5.92% 935 21.96% 640 15.03% 235 1.20% 4,257
1991 3,373 60.77% 267 4.81% 1,448 26.09% 373 6.72% 89 1.60% 5,550

Njerëz të shquar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Abdulvehhab Ilhamija, poet dhe prozator
  • Emir Preldžić, basketbollist 
  • Ivo Lozančić, politikan
  • Nedžad Ibrišimović, shkrimtar

Galeria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koordinatat: 44°26'N 18°02' / 44.433°N 18.033°D / 44.433; 18.03344°26′N 18°02′E / 44.433°N 18.033°E / 44.433; 18.033