Jump to content

Zhvilluesi ueb

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një zhvillues ueb është një programues që specializohet, ose është i angazhuar posaçërisht për zhvillimin e aplikacioneve të World Wide Web-it, duke përdorur një model klient-server . Aplikacionet zakonisht përdorin HTML, CSS dhe JavaScript për klient, PHP, ASP. NET ( C # ) ose Java për server, dhe http për komunikime ndërmjet klientit dhe serverit. Një sistem menaxhimi i përmbajtjeve ueb shpesh përdoret për të zhvilluar dhe ruajtur aplikacione ueb.