Jump to content

Ziadin Sela

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ziadin Sela
Kryetar i Komunës së Strugës
Në detyrë
20132017
Paraprirë ngaRamiz Merko
Pasuar ngaRamiz Merko
Kryetar i Partisë Aleanca për Shqiptarët (ASH)
Titullar
Në detyrë
2015
Të dhëna vetjake
U lind më1 Nëntor 1972
Livadhia, Komuna e Strugës, ish–Jugosllavia, (sot Maqedonia e Veriut)
NënshtetësiaShqiptar
Partia politikeAleanca për Shqiptarët (ASH)
Fëmijët3
ArsimimiUniversiteti i Prishtinës
PunësimiSpecialist i Mjekësisë së Brendshme
Politikan
Nënshkrimi

Ziadin Sela (i lindur më 1 Nëntor 1972) në fshatin LivadhiaStrugës, është politikan shqiptar dhe kryetar i partisë Aleanca për ShqiptarëtMaqedoninë e Veriut.

Ai ka qenë kryetar i Komunës së Strugës gjatë viteve 2013–2017. Në zgjedhjet lokale të vitit 2013, Sela mundi me rreth 5000 vota kandidatin e përbashkët të VMRO-DPMNE-së dhe LSDM-së, Vladimir Koçovski. Pas rezultateve të zgjedhjeve, nga VMRO-DPMNE kishte 15 ankesa në KSHZ, por komisioni pranoi vetëm dy që nuk ndikuan në rezultatin përfundimtar.

Në vitin 2015, Ziadin Sela e themeloi partinë e tij politike "Lëvizja për Reforma në Partinë Demokratike Shqiptare". Në vitin 2016, Lëvizja për Reforma në Partinë Demokratike Shqiptare miratoi emërtimin zyrtar Aleanca për Shqiptarët (ASH).

Karriera politike

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aktivitete në Kuvend

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
 • Komiteti për Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, anëtar
 • Këshilli Nacional për Eurointegrime, zëvendësanëtar
 • Komisioni për Çështje të Rregullores, Mandatit dhe Imunitetit, anëtar
 • Komisioni për Çështje Evropiane, anëtar
 • Komisioni për Shëndetësi, anëtar
 • Komisioni për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, anëtar
 • Komisioni për Financim dhe Buxhet, zëvendësanëtar
 • Komisioni për Çështje Ekonomike, zëvendësanëtar
 • Komisioni për Politikë të Jashtme, zëvendësanëtar
 • Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në Asamblenë Parlamentare të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (AP OSBE), anëtar
 • Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në Komitetin Parlamentar për Stabilizim dhe Asociacion (Komiteti i Përzier Parlamentar BE-Republika e Maqedonisë), anëtar
 • Grupi parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Austrisë, anëtar
 • Grupi parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Greqisë, anëtar
 • Grupi parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Irlandës, anëtar
 • Grupi parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës Veriore, anëtar

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]