Zija Xholi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Zija Xholi.jpg

Zija Xholi lindi më 25 prill të vitit 1923 në Korçë. Shkollën e mesme e kreu në Liceun Francez, ndërsa më vonë pati mundësinë të studiojë në ish-Bashkimin Sovjetik për Filozofi, në Universitetin Lomonosov, në mënyrë të shkëlqyer. Emri i tij renditet ndër themeluesit e parë të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, ku ka dhënë një kontribut të gjerë. Kontributi i tij është i njohur edhe në fushën e mësimdhënies. Për rreth 15 vjet Xholi ka qenë dekan i Fakultetit të Filozofisë dhe Juridikut. Gjithashtu është bashkëthemelues i Universitetit të Prishtinës. Në fushën e botimeve ka lënë pas disa libra monografikë e studimorë.