Zona Evropiane e Arsimit të Lartë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Zona Evropiane e Arsimit të Lartë (Europian Higher Education Area - EHEA) filloi si një iniciativë e përbashkë e përvjetorit të "Procesit të Bolonjës", në Mars të vitit 2010, gjatë Konferencës Ministrore Budapest - Vjenë.

Si objektiv kryesor i Procesit të Bolonjës që prej fillimit të saj në vitin 1999, EHEA ishte menduar të siguronte sisteme të krahasueshme, kompatibile dhe koherente të arsimit të lartë në Evropë. Mes viteve 1999 - 2010, të gjitha përpjekjet e anëtarëve të Procesit të Bolonjës ishin në përqëndruar në Zonës Evropiane të Arsimit të Lartë, e cila u bë realitet me Deklaratën e Marsit  të vitit 2010 në Budapest - Vjenë.

Zona Evropiane e Arsimit të Lartë

Danimarka është vendi i parë i cili aplikoi sistemin 3+2+3 në universitetet jashtë Britanisë së Madhe dhe SHBA-së.

Standardet Publike të së Drejtës Ndërkombëtare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dokumentet kryesore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kolegjet dhe universitetet në Evropë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]