Zoti Verdoux (1947 film)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Poster i filmit "Çaplin ndryshon, mundesh ti?"

Zoti Verdoux është një film nga Çarli Çaplin realizuar në vitin 1947. Çarli transformohet komplet në Henri Verdoux, një vrasës serial i cili ndërron përsonalitetin e tij për çdo okazion. Ideja e historisë së filmit ishte si fillim e Orsën Uells, i cili ia thuroj Çarli-t që t'a mbikqyrte. Nuk vihet re asnjë shenjë e Vagabondit ose e rrymës dhe emocioneve të filmave të heshtur nga Çaplin. Një komedi e zezë dhe një fillim i ri për Çaplin.