Jump to content

Zylfiqari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Zulfiqar
MuslimanëtKinë me flamur me shpatën e Aliut
Flamur Osman me shpatën e Aliut

Zylfikari ose Zulfikari (persisht: ذوالفقار Zolfeghar, arabisht: ذو الفقار Dhulfiqar) është shpata e Ali ibn Ebi Talibit.

Armët e Lindjes së Mesme zakonisht mbishkruhen me një citat që përmend Dhulfikarin, dhe shpatat e Lindjes së Mesme nganjëherë bëhen me një majë të ndarë në lidhje me armën.