Abdullah el-Hajat

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Abdullah Al Khayat (Arabisht: عبد الله الخليفي) lindi më 15 maj 1915, ishte imam i Xhamisë së Shenjtë. Ai e memorizoi Kuranin nga mosha e hershme dhe morri mësimet fetare nga imamët si Shejh Abdullah ibn Hassan El-Shejh, Ebu Daher Muhammed Ebu Samh dhe Shejh Muhammed Abdurrazik Hamza. Ai u emërua imam dhe hatib i Xhamisë së Shenjtë në Xhide nga urdhëri mbretëror. Ai vdiq më 15 gusht 1993.