Alessandro Volta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Alessandro Volta

Aleksandro Volta ( 18 Shkurt 1745-5 Marsë 1827)ishte fizikant dhe kimist Italian i njohur per zbulimin e bateris se parë,në 1800.Volta ishte nje elektricist i vërtetë pos bateris së parë ai shpiku edhe shpikje te tjera që lidhen me elektricitet.P.SH.Elekroforin i cili është një prodhues elekriciteti pa mbarim,është makinë e thjeshtë.Pos këtyre ai ishte edhe kimistëi shquar me kerkimet e ti mbi gazet e ndryshme.