Bimët njëvjeçare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Bimët që kryejnë ciklin e tyre jetësor në atë që quhet një vit, por që në të vërtete është vetëm një stine bimore që mund të zhvillohet në pak muaj. Bima lind, zhvillohet, lulëzon dhe harxhon të gjitha energjithe e veta për të prodhuar fruta dhe fara, pra vdes. Cikli njëvjeçar është shumë i përhapur mes bimëve barishtore, si gruri, misri, kungulli, domatja, etj.