Lista e bashkive të Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Komunat dhe Bashkitë e Shqipërisë

Republika e Shqipërisë është ndarë në 65 bashki dhe 308 komuna (numri ndryshon midis 308 dhe 309).[1][2][3]

Statistika[redakto | redakto tekstin burimor]

Pas rezultateve të zgjedhjeve komunale të vitit 2011 të shpallura nga KQZ fitoj[4]:

  1. Aleanca për Qytetarin: 30 bashki[4]
  2. Aleanca për të Ardhmen: 35 bashki[4]

Lista e parë (rënditja alfabetike)[redakto | redakto tekstin burimor]

B

C

Ç

D

E

F

G

H

K

L

M

O

P

R

S

T

U

V

Lista e dytë (më tepër informacione)[redakto | redakto tekstin burimor]

Bashkia Banorë Sipërfaqja(km²) Kryetari (Aleanca) Partia udhëheqëse Rrethi Qarku
Bashkia Bajram Curr 7,500 Agron Demushi (AQ) PD Rrethi i Tropojës Qarku i Kukësit
Bashkia Ballsh 39,000 382 Ilir Çela (AA) PS Rrethi i Mallakastrës Qarku i Fierit
Bashkia Belsh 13,995 50.9 Asqeri Kuqja (AQ) PD Rrethi i Elbasanit Qarku i Elbasanit
Bashkia Berat 65,000 Fadil Nasufi (AA) PS Rrethi i Beratit Qarku i Beratit
Bashkia Bilisht 12,000 Valter Miza (AQ) PS Rrethi i Devollit Qarku i Korçës
Bashkia Bulqizë 14,000 Roland Keta (AQ) PS Rrethi i Bulqizës Qarku i Dibrës
Bashkia Burrel 18,000 Adelina Farriçi (AA) PS Rrethi i Matit Qarku i Dibrës
Bashkia Cërrik 14,642 Servet Duzha (AQ) PS Rrethi i Elbasanit Qarku i Elbasanit
Bashkia Çorovodë 8,400 Nesim Spahiu (AQ) LSI Rrethi i Skraparit Qarku i Beratit
Bashkia Delvinë 6,475 Dhurim Alinani (AQ) PDIU Rrethi i Delvinës Qarku i Vlorës
Bashkia Divjakë 7,100 Fredi Kokoneshi (AA) PS Rrethi i Lushnjës Qarku i Fierit
Bashkia Durrës 205,849 Vangjush Dako (AA) PS Rrethi i Durrësit Qarku i Durrësit
Bashkia Elbasan 128,078 Qazim Sejdini (AQ) PS Rrethi i Elbasanit Qarku i Elbasanit
Bashkia Ersekë 9,966 Ali Laho (AA) PS Rrethi i Kolonjës Qarku i Korçës
Bashkia Fier 82,000 Baftjar Zeqaj (AA) PS Rrethi i Fierit Qarku i Fierit
Bashkia Fushë-Arrëzë 4,117 Alfred Qafa (AQ) PDK Rrethi i Pukës Qarku i Shkodrës
Bashkia Fushë-Krujë 14,500 Gjon Bardhi (AA) PS Rrethi i Krujës Qarku i Durrësit
Bashkia Gramsh 16,000 Dritan Biçi (AA) Rrethi i Gramshit Qarku i Elbasanit
Bashkia Gjirokastër 60,000 Flamur Bime (AA) PS Rrethi i Gjirokastrës Qarku i Gjirokastrës
Bashkia Himarë 2,000 Jorgo Goro (AA) PBDNJ Rrethi i Vlorës Qarku i Vlorës
Bashkia Kamëz 90,633 Xhelal Mziu (AQ) PD Rrethi i Tiranës Qarku i Tiranës
Bashkia Kavajë 50,000 Elvis Rroshi (AA) PD Rrethi i Kavajës Qarku i Tiranës
Bashkia Këlcyrë Klement Ndoni (AA) Partia e Gjelbër Rrethi i Përmetit Qarku i Gjirokastrës
Bashkia Klos Ramazan Mjeshtri (AQ) PD Rrethi i Matit Qarku i Dibrës
Bashkia Konispol Mimoza Arapi (AA) PS Rrethi i Sarandës Qarku i Vlorës
Bashkia Koplik Ramadan Likaj (AQ) PS Rrethi i Malësisë së Madhe Qarku i Shkodrës
Bashkia Korçë Niko Peleshi (AA) PS Rrethi i Korçës Qarku i Korçës
Bashkia Krujë Shkelzen Hoxha (AQ) PD Rrethi i Krujës Qarku i Durrësit
Bashkia Krumë Liman Morina (AA) PD Rrethi i Hasit Qarku i Kukësit
Bashkia Kuçovë Bardhyl Gjyseli (AA) Rrethi i Kuçovës Qarku i Elbasanit
Bashkia Kukës Hasan Halilaj (AQ) PD Rrethi i Kukësit Qarku i Kukësit
Bashkia Laç Artur Bardhi (AA) PS Rrethi i Kurbinit Qarku i Lezhës
Bashkia Lezhë 28,000 5.5 Viktor Tushaj (AQ) PS Rrethi i Lezhës Qarku i Lezhës
Bashkia Leskovik Fatmir Guda (AQ) PD Rrethi i Kolonjës Qarku i Korçës
Bashkia Libohovë Altin Çomo (AQ) PD Rrethi i Gjirokastrës Qarku i Gjirokastrës
Bashkia Librazhd Shefki Çota (AQ) Rrethi i Librazhdit Qarku i Elbasanit
Bashkia Lushnje Fatos Tushe (AA) PS Rrethi i Lushnjës Qarku i Fierit
Bashkia Maliq Gëzim Topçiu (AA) PS Rrethi i Korçës Qarku i Korçës
Bashkia Mamurras Ilir Pjetraj (AQ) PD Rrethi i Kurbinit Qarku i Lezhës
Bashkia Manzë Bujar Huqi (AQ) PS Rrethi i Durrësit Qarku i Durrësit
Bashkia Memaliaj Lulëzim Meçi (AA) PS Rrethi i Tepelenës Qarku i Gjirokastrës
Bashkia Orikum Gëzim Çapoj (AA) PS Rrethi i Vlorës Qarku i Vlorës
Bashkia Patos Rajmonda Balilaj (AA) PS Rrethi i Fierit Qarku i Fierit
Bashkia Përmet Gilberto Jaçe (AA) PS Rrethi i Përmetit Qarku i Gjirokastrës
Bashkia Peqin Ilir Rrushi (AQ) PD Rrethi i Peqinit Qarku i Elbasanit
Bashkia Peshkop Ilir Krosi (AQ) PD Rrethi i Dibrës Qarku i Dibrës
Bashkia Pogradec Artan Shkëmbi (AA) PS Rrethi i Pogradecit Qarku i Korçës
Bashkia Poliçan Adriatik Zotkaj (AA) PS Rrethi i Skraparit Qarku i Beratit
Bashkia Prrenjas Bajazit Karriqi (AQ) Rrethi i Librazhdit Qarku i Elbasanit
Bashkia Pukë 5,558 Baqir Arifaj (AQ) Partia Lëvizja e Legalitetit Rrethi i Pukës Qarku i Shkodrës
Bashkia Roskovec 12,000 Gërzim Çaushi (AQ) PS Rrethi i Fierit Qarku i Fierit
Bashkia Rrogozhinë 12,000 Ndriçim Dushku (AQ) Rrethi i Kavajës Qarku i Tiranës
Bashkia Rrëshen Ndue Kolaj (AA) PBDNJ Rrethi i Mirditës Qarku i Lezhës
Bashkia Rubik Gjok Vuka (AA) PS Rrethi i Mirditës Qarku i Lezhës
Bashkia Sarandë Stefan Çipa (AA) PS Rrethi i Sarandës Qarku i Vlorës
Bashkia Selenicë Ferdinant Aligjoni (AA) PS Rrethi i Vlorës Qarku i Vlorës
Bashkia Shijak Indrit Buka (AA) PS Rrethi i Durrësit Qarku i Durrësit
Bashkia Sukth Sherif Fortuzi (AQ) PD Rrethi i Durrësit Qarku i Durrësit
Bashkia Shkodër Lorenc Luka (AQ) PD Rrethi i Shkodrës Qarku i Shkodrës
Bashkia Tepelenë Tërmet Peçi (AA) PS Rrethi i Tepelenës Qarku i Gjirokastrës
Bashkia Tiranë Lulzim Basha (AQ) PS Rrethi i Tiranës Qarku i Tiranës
Bashkia Ura Vajgurore Syrja Ormënaj (AA) PS Rrethi i Beratit Qarku i Beratit
Bashkia Vau i Dejës Gjon Marku (AQ) PDK Rrethi i Shkodrës Qarku i Shkodrës
Bashkia Vlorë 124,000 Shpëtim Gjika (AA) PS Rrethi i Vlorës Qarku i Vlorës
Bashkia Vorë Fiqiri Ismaili (AQ) PD Rrethi i Tiranës Qarku i Tiranës

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Burimet[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhjet të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Të dhënat sipas Gazetës Shqiptare
  2. ^ Të dhënat sipas soros.al
  3. ^ Të dhënat sipas Forumit viritual: forumiviritual.com
  4. ^ a b c "Aleanca per Qytetarin", fiton me 70.890 vota - Koha Jonë