Lista e qyteteve të Bosnjës dhe Hercegovinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Qytetet në Bosnjë dhe Hercegovinë
Ranglista Emri Popullsia Kantonet
Emrat e qyteteve në
shqip
Emrat e qyteteve
në serbisht
regjistrimi i pop.
në vitin 1981
regjistrimi i popu.
në vitin 1991
Vlerësim
në vitin 2005
1. Sarajeva Carajebo 319 017 416 497 297 523 Sarajevo kanton
2. Banja Lukа Бања Лука 123 937 143 079 173 748 Republika Srpska
3. Tuzlla Тузла 65 091 83 770 88 521 Tuzlanski kanton
4. Zenica Зеница 63 569 96 027 85 649 Zeničko-dobojski kanton
5. Mostari Мостар 63 427 75 865 64 301 Hercegovačko-neretvanski kanton
6. Bihaqi Бихаћ 29 875 45 995 39 195 Unsko-sanski kanton
7. Brçko Брчко 31 437 41 405 38 479 Brčko distrikt
8. Bijelina Бијељина 31 124 37 216 37 692 Republika Srpska
9. Prijedori Приједор 29 449 34 613 36 347 Republika Srpska
10. Trebinja Требиње 17 271 22 206 33 178 Republika Srpska
11. Travniku Травник 15.888 21.038 31 127 Srednjobosanski kanton
12. Kiselaku Кисељак ska shenime 24 146 28 768 Srednjobosanski kanton
13. Doboji Добој 23 558 27 579 27 235 Republika Srpska
14. Cazini Цазин ska shenime 15 138 21 741 Unsko-sanski kanton
15. Bugojno Бугојно 16 402 26.557 21 179 Srednjobosanski kanton
16. Velika Kladusha Велика Кладуша ska shenime 14 469 19 330 Unsko-sanski kanton
17. Visoko Високо 11 653 15 310 17 890 Zeničko-dobojski kanton
18. Gorazhda Горажде 13 022 18 751 17 650 Bosansko-podrinjski kanton
19. Konjiqi Коњиц ska shenime 14 501 15 950 Hercegovačko-neretvanski kanton
20. Graçanica Грачаница ska shenime 12 711 15 758 Tuzlanski kanton
21. Gradaçaci Градачац ska shenime 12 872 15 659 Tuzlanski kanton
22. Bosanska Krupa Босанска Крупа 12 055 15 553 15 193 Unsko-sanski kanton
23. Mrkonjiq Grad Мркоњић Град ska shenime 11 261 14 737 Republika Srpska
24. Foça Фоча 11 530 16 628 14 615 Republika Srpska
25. Zavidoviqi Завидовићии ska shenime. 14 820 14 380 Zeničko-dobojski kanton
26. Zhivinice Живинице ska shenime 11 956 13 641 Tuzlanski kanton
27. Sanski Most Сански Мост 14 027 17 948 13 551 Unsko-sanski kanton
28. Bosanska Gradishka Босанска Градишка 13 475 18 671 13 346 Republika Srpska
29. Bileqa Билећа ska shenime 10 125 13 257 Republika Srpska
30. Llukavaci Лукавац ska shenime 12 178 12 607 Tuzlanski kanton
31. Kakanji Какањ ska shenime 12 016 12 406 Zeničko-dobojski kanton
32. Livno Ливно 9 002 10 925 11 748 Zapadnobosanski kanton
33. Oxhaku Оџак ska shenime 9 377 11 621 Posavski kanton
34. Stijena Стијена ska shenime 7 866 10 844 Unsko-sanski kanton
35. Shipovo Шипово ska shenime. 8 955 10 738 Republika Srpska
36. Prozori Прозор ska shenime 7 600 10 349 Hercegovačko-neretvanski kanton
37. Novi Travnik Нови Травник ska shenime 11 520 10 006 Srednjobosanski kanton
Map Bih entities.png