Elektrometri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Elektrometri është një paisje për matjen e intesitetit dhe tensionit të rrymës elektrike


ne qoftse elktroskopi eshte i pajisur me nje shkalll me te cilelne matet vlera e largimit te fletazave te elektroskopit ky mun dte sherbej per matjen e shkalles te elektrizimit te nej trupi.Elektroskopi i tille quhet elektrometer

elektrometri ehste nga lenda e fizikes,fizika ehste shekence natyrore etj