Laura Linney

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Laura Linney
LauraLinney07TIFF.jpg
Laura Linney
Ditëlindja: 5 shkurt 1964
Vendlindja: New York City, New York

Laura Linney lindi më 5 shkurt 1964New York City. Është një aktore amerikane. Ishte kandidate për çmimin Golden Globe të vitit 2004 në kategorin protagonistia dytësore. Laura Linney u kandidua me rolin në filmin Kinsey.

Filmografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Filmografia
Viti Titulli Roli Shënime
1995 Congo Dr. Karen Ross
1996 Primal Fear Janet Venable
1997 Absolute Power Kate Whitney
1998 The Truman Show Meryl Burbank/Hannah Gill
2000 The House of Mirth Bertha Dorset
2000 You Can Count on Me Samantha 'Sammy' Prescott
2002 The Mothman Prophecies Connie Mills
2003 Love Actually Sarah
2003 Mystic River
2003 The Life of David Gale Constance Harraway
2004 Kinsey Clara McMillen
2004 P.S. Louise Harrington
2005 The Exorcism of Emily Rose Erin Bruner
2005 The Squid and the Whale Joan Berkman